Image by Oleg Gratilo
logo.png

Nu vă imaginați cât de mult vă vor impresiona

Albania și Muntenegru

06.08 - 22.08.2021

A fost greu, la direct vorbind, să includem tot ce ne dorim să vedem în aceste două țări într-un grafic de două săptămâni. Dacă am include tot, cred că nu ne-am încadra nici într-o lună. Am decis să direcționăm această călătorie către două extreme ale felului de a trăi o aventură, două extreme ale naturii - marea și munții, și undeva printre ele arhitectura creată de mâna omului.

Călătoria, ca să-i adăugăm un spirit al spontanului și necunoscutului, o vom face cu mașina din Chișinău. Frumusețea drumului până în Balcani o vom vedea de data asta nu din avion, ci terestru, vom fi mereu în inima frumosului, mereu gata pentru a opri și savura priveliștea de peste geam. Iar să savurăm noi vom avea ocazia priveliștea a patru țări în afară de Albania și Muntenegru - în România, Bulgaria, Grecia și Serbia. În Bulgaria dorim să vă arătăm Sofia, iar în Grecia - Meteora. Iar în drumul spre casă vom tranzita Serbia și vom dormi la Sibiu, România.
Iar ce vom vedea în Albania și Muntenegru, vedeți mai jos!

17 ZILE
7 LOCURI

Țara de destinatie: Albania și Muntenegru

Perioada:  06/08 - 22/08/2021
Pașaport de călătorie: Românesc sau moldovenesc

Tipul călătoriei: roadtrip, gastronimie, plajă, drumeții și istorie

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 7 participanți

Tipul cazării: case particulare și hoteluri
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare și hiking.


*Covid-19 info: Pentru persoanele care nu au vaccin va fi nevoie de efectuat un test la plecare și altul la retur.

TRASEU

Meteora, GRECIA

În drumul nostru din Sofia spre Albania vom devia un pic ca să vizităm Meteora. Acest loc sacru din Grecia oferă priveliști care pe alocuri crează impresia că ești pe planeta Pandora din filmul Avatar, dar nu pe planeta noastră. Impresionant ce poate crea natura! Cândva aici pe vârfurile stâncilor erau 22-24 de mănăstiri, însă până în zilele noastre s-au păstrat doar 6. Am fost aici, am văzut locul și neapărat dorim să-l vedeți și voi!

ALBANIA

Ksamil

Situat la doar câțiva kilometri de insula Corfu, apele și frumusețile de aici amintesc de priveliștile Grecești. E un loc popular, poate mai comercial decât ne-am fi dorit, dar frumusețile de aici nu pot fi omise din traseu!

Gjipes

Asta e încă una, dar nu ultima plajă din Albania care o vom vizita. Dorim doar să vă arătăm frumusețile litoralului de aici, să știți cât de impresionante sunt, căci nu le putem afișa pe toate, trebuie să arătăm și alte părți ale aventurii.

albania.jpeg

Gjirokaster

Este un oraș și municipiu din sudul Albaniei, într-o vale între munții Gjerë și Drino. Orașul său vechi este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, descris ca „un exemplu rar de oraș otoman bine conservat, construit de fermierii de proprietăți mari”

Gjirokaster-City-in-UNESCO.jpeg

Berat

Berat, desemnat Patrimoniu Mondial UNESCO în 2008, cuprinde un stil unic de arhitectură cu influențe din mai multe civilizații. La fel ca multe orașe din Albania, Berat cuprinde un vechi oraș fortificat plin de biserici și moschei. Berat este unul dintre principalele centre culturale ale țării.

Theth

Această regiune aduce aminte de munții Dolomiți din nordul Italiei. Un parc național ce se află între două țări, Albania și Muntenegru, cuprinde în sine munți care pe alocuri amintesc de Alpi.  Loc incredibil de frumos e, iar în ziua ce o vom petrece aici, ne vom aventura într-o drumeție pitorească de câteva zeci de kilometri!

MUNTENEGRU

Kotor

Kotor este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul își datorează aspectul venețienilor, care l-au condus timp de 400 de ani. Neatins de războaie și cataclisme, ai impresia că timpul aici a oprit în loc. Și doar mulțimea de turiști, umbrelele cafenelelor și croazierele din Portul Vechi ne amintesc că afară este deja secolul XXI.

Sveti Stefan

Soarta uneori se comportă într-un mod uimitor nu doar cu oamenii, ci și cu locațiile geografice. Așa e în cazul lui Sveti Stefan, un mic sat pescăresc de pe insulă s-a transformat de-a lungul timpului într-un colț cu hoteluri de elită, restaurante și apartamente de cel mai înalt nivel. Locația asta arată uimitor sub orice unghi, dar noi o vom vedea din interior!

Image by Oleg Gratilo

Bobotov Kuk

Gusinje

Gusinje.jpeg

Există așa o legendă că atunci când Dumnezeu crea Pământul, pe final, i-au rămas prea mulți munți în rezervă și i-a băgat pe toți în această țară mică din Europa - Muntenegru. Frumusețea lor taie respirația și asta și avem noi de gând să o facem, să o tăiem constant cu drumeții și plimbări prin munți!

ALTE LOCAȚII

montenegro-cbi-closing-december-2021..jp
ostrog.jpeg
herceg novi.jpeg
gjepali.jpeg

DESPRE PREȚ

Preț: € 1240

✓ Transportul din Chișinău pentru toată perioada călătoriei
✓ Motorina, plata pentru drumuri și parcări pe tot parcursul călătoriei
✓ Bagaj până la 30kg

✓ Cazarea în case particulare și hoteluri
✓ Intrarea în atracțiile turistice din program
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mâncarea
- Testul COVID-19 (după necesitate)
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE