Image by felfin05 evin
logo.png

cele mai calde 4 litere în pandemie

BALI

Arrow+for+Page+1_1.gif

22.08-11.09.2021

De departe "cea mai" insulă de pe acest glob. Adăugați după "cea mai" oricare cuvânt îl asociați cu Bali și fiecare se va potrivi. Exotic, istoric, verde, azuriu și auriu la apus, această insulă în perioada dinaintea pandemiei atrăgea milioane de turiști anual. A devenit o insulă supraaglomerată, fapt ce aducea daune observabile. Timpul petrecut în rând spre un loc turistic cât și aglomerația de acolo, nemaivorbind de traficul infernal. Acum însă, conform datelor oficiale, pe Bali sunt nu mai mult de 20 mii de turiști, ceea ce e de sute de ori mai puțin decât înainte. Oamenii ce sunt acum acolo spun că Bali a căpătat o aură nouă, o liniște de care nu a fost demult. Însă așa Bali nu va mai fi pentru mult timp, imediat ce turismul va începe să-și revină, va reveni și aglomerația pe insulă. Deși oficial Bali rămâne a fi închis pentru turiști, noi am găsit o soluție pentru a obține vizele necesare ca să ajungem în această perioadă acolo, căci nu putem rata ocazia să cunoaștem insula cum e acum.

20 ZILE
9 LOCURI
green%20covered%20mountain_edited.jpg

Țara de destinatie: Indonezia, insula Bali
Traseul călătoriei:
 Uluwatu - Ubud - Munduk - Changgu - Seminyak

Perioada:  22 august - 11 septembrie 2021
Pașaport de călătorie: Românesc sau moldovenesc

Tipul călătoriei: yoga, meditatie, plajă, explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanti

Tipul cazării: hotel și vilă
Cheltuieli zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-30
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare.


*Covid-19 info: Bali se află în lista destinațiilor cu risc minim de infectare. Momentan, în Indonezia se poate călători în baza pașaportului + viză de investiții.

După o pauză de călătorii atât de lungă pentru multi dintre noi, din punct de vedere psihologic Bali e o destinație perfectă pentru a pune punct acestei lungi perioade de așteptare. Și pentru că Bali este cunoscut ca fiind o insulă unde oamenii merg pentru diferite practici fizice și spirituale, tindem să păstrăm în călătoria noastră acest aspect. Nu dorim să vă legăm de anumiți guru, de anumite practici sau să vă oferim promisiuni de "eliberare". Veți primi abonament pentru 5 practici la alegerea voastră în cel mai bun centru de yoga din Ubud, oraș ce va fi locația cea mai de durată în călătoria noastră. Veți practica în care zi veți dori, practica ce o veți simți necesară în ziua respectivă. 

Bali rămâne unica insulă turistică din Indonezia unde pot ateriza cetățenii străini. Nusa Penida, Gili sau Lombok, cele care de obicei sunt incluse în traseul celor care ajung în Bali, pe ele fiind în continuare interzis accesul cetățenilor străini.


* dacă între timp va fi permis  din nou accesul pe Gili sau Nusa Penida, vom revizui traseul în așa fel ca să ajungem să le vizităm.

DESPRE ITINERAR

Uluwatu. Ziua 1-2

Pe parcursul sederii noastre în Bali vom locui în 5 locatii - Uluwatu, Munduk, Ubud, Seminyak și Changgu. Fiecare regiune va oferi o experiență diferită a Baliului. La aterizare vom rămâne în regiunea Uluwatu care se află în imediată apropiere de aeroport și găzduiește cele mai frumoase plaje de pe insulă. Aici vom sta 2 nopți din 2 motive - primul, pentru a ne odihni după drum și doi, pentru a potoli dorul de mare. Însă nu vom sta mai mult pe motiv că vom prinde soarele foarte repede și pielea va avea nevoie de refugiu în junglă. Revenim la Ocean pe final, când corpul va fi mai obișnuit cu soarele.

Grandioasele Plaje Balineze

nyang nyang.jpeg
Suluban Beach.jpeg
green bowl beach.jpeg

Ubud. Ziua 3-11

Ubud, centrul spiritual al insulei Bali. Jungla abundentă din jurul orașului îi oferă prospețime, liniște.. Aici vom fi pentru 8 zile, perioadă în care vom frecventa cursuri de yoga și meditație în cel mai popular centru de yoga din regiune. Veți primi abonament pentru 5 cursuri si veți frecventa cele care vă sunt mai aproape de inimă. 

yoga barn.jpeg
yoga barn place.jpeg

Pe lângă practicile fizice si spirituale, avem de vizitat o mulțime de locuri. Neapărat vom oferi zile libere în care să vă ocupați timpul cu shopping, cafenele sau odihnă, însă nu vom pleca de aici până nu vom vizita câteva cascade, terase cu orez, temple și pădurea maimuțelor.

Screenshot 2021-05-06 at 21.23.10.png
Screenshot 2021-05-06 at 21.22.50.png

Monkey Forest

Pădurea maimuțelor din Ubud este casă pentru aproximativ 700 de maimuțe și un loc sacru pentru localnici. Aici la fel cresc peste 100 de specii de copaci, multe dintre ele fiind considerate sfinte. Este ceva obișnuit să vezi localnicii rugându-se aici și oferind ceva spiritelor copacilor. 
Puteți liber petrece câteva ore aici, plimbându-vă și admirând concomitent natura și animalele de aici.

tibumana.jpeg

Cascadele din Ubud

Pe cât de fantastice, pe atât și de fotogenice. Cascadele din Ubud nu sunt despre înălțime cât despre grandoarea locului în care se află. Sunt o oază perfectă pentru a răcori corpul umezit de aerul tropical.

tukad cepung.jpeg

Terasele de orez

Un alt loc ce atrage turiștii în Bali și nu poate lipsi din traseu sunt terasele cu orez. Iar pentru că vom trăi în apropiere de ele, le vom vizita în primele ore ale zilei, desculțe, prin rouă, ca să ne încărcăm si împrospătăm. 
UNESCO a recunoscut aceste terase ca fiind patrimoniu mondial pentru că ele reprezintă Tri Hita Karana. Aceasta este filosofia de bază a vieții balinezilor care prioritizează armonia între 3 aspecte: armonia cu natura, cu alți oameni si Dumnezeu.

rice fields.jpeg
d120e0fb05919ddd513170089b679239.jpeg

Munduk. Ziua 12-14

Nordul Baliului păstrează alte comori. E o continuare a conexiunii cu natura care o vom stabili încă în Ubud. Vom continua și aici vizitele spre cascade, temple. Tot din Munduk vom porni pe vulcanul Batur. Escaladarea o vom începe în noapte ca să întâlnim răsăritul la 1700 metri deasupra nivelului mării. Și pentru că experiența unei călătorii în Bali nu poate fi deplină fără traiul în hotelurile spectaculoase de aici, în Munduk ne vom caza în resortul cu cel mai spectaculos Infinity Pool din regiune.

Image by Hugo Villegas

Răsăritul pe Vulcan

Ești gata pentru o aventură nocturnă? Dacă ești în formă fizică bună nu ai nevoie decât de aproximativ două ore pentru a urca pe Vulcanul Batur pentru a întâlni acolo răsăritul, la 1700 metri deasupra nivelului mării.
Și numai dacă să îți imaginezi că acest efort va fi răsplătit cu Ocean, spre care vom merge imediat ce vom coborî de pe Vulcan. Oh ce zi..!

batur mount.jpeg
5657cc114637b9043be12e431fa9e8bd.jpeg

Templul Ulun Danu Bratan, scrânciob care te va ridica deasupra junglei, alte cascade incredibil de frumoase și drumul către ele, renumitele porți Balineze, hotelul părăsit a cărui uși nu au mai fost deschise niciodată, numit acum Ghost Palace.. nordul Baliului e uimitor!

893ce3cfd000ab5ce0864c4ea725a445.jpeg
handara-gate-indonesia_l.jpeg
6c36116ca36e1facb87fe3210091b47d.jpeg
f5ae6f079051741f1ad47564c9b424fb.jpeg
moding plantation.jpeg

Munduk best infinity pool

munduk moding.jpeg

Iar pentru ca timpul petrecut aici să fie întipărit și mai puternic emoțional în amintirile noastre, am ales să ne cazăm în resortul cu cel mai frumos Infinity Pool din regiune. E atât de despre Bali acest loc!

Changgu & Seminyak. Ziua 14-20

Iar acum e timpul să revenim la Ocean pentru o săptămână. Aici vei fi liber să faci orice dorești. Fie că alegi surfing, yoga, tur gastronomic prin renumitele cafenele balineze sau să petreci serile savurând băutura preferată la un rooftop pool bar.. e doar despre tine! Vrem ca atunci când vei reveni acasă să nu fie nimic din ce ai spune că "am vrut dar nu am reușit". Vrem să trăiești Baliul la maxim, din toate punctele de vedere - emoțional, vizual, senzațional. 

surf.jpeg
mercure kuta.jpeg
the_bare_sea_best_canggu_cafes_1_of_15.j

Necesitatea obținerii unei vize de afaceri, căile limitate de zbor spre Bali din cauza pandemiei s-au reflectat în pretul călătoriei, dar anume acum Bali oferă acel "once in a lifetime experience". Orice, chiar și orașul natal are cu totul altă energie si atmosferă atunci când este pustiu, lipsit de aglomerație. Așa că, dacă doriți să realizati visul de a ajunge pe Bali, anume acum e cel mai potrivit moment, "acum" care curând nu va mai fi.

Bonusul călătoriei

Bonusul acestei călătorii vor fi două nopți în unul din cele mai renumite resorturi din Bali - ALILA UBUD. 

Infinity Pool-ul de aici, o dată scufundat în el, îți oferă senzația că te-ai dizolvat în frumusețile ce înconjoară acest resort.

Alila-Ubud-aerial-view.jpeg
alila ubud.jpeg

DESPRE PREȚ

Preț: € 3100

✓ Zborul internațional Chisinău - Bali - Chisinau
✓ Bagajul de mână și de cală 30kg

✓ Prețul vizei și suportul în obținerea ei

✓ Cazarea în camere duble în hoteluri si vile pe parcursul călătoriei*

✓ Micul dejun în unele hoteluri
✓ Transport privat cu șofer la dispoziția noastră pe toată perioada călătoriei conform programului
✓ Taxa de intrare spre destinațiile turistice din program
✓ Abonament cu 5 intrări la cea mai bună sală de yoga din Ubud
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


✓ Restul meselor care nu sunt incluse în program

✓ Excursiile și activitățile în afara programului

✓ Testul COVID-19 (după necesitate)
✓ Tips pentru ghizii localnici

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - solicitarea pentru obținerea vizei durează aproximativ 2 săptămâni. Costul vizei ajunge la 400
** - hotelurile în program vor fi de minim ★★★★. Prețul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex.

we go. do you?

451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE NOI

checklist.png
telephone.png

REGULAMENT

CONTACTE