Image by felfin05 evin
logo.png

cele mai calde 4 litere în pandemie

Bali

09.07-29.07.2021

De departe "cea mai" insulă de pe acest glob. Adăugati după "cea mai" oricare cuvânt vă vine în minte si fiecare se va potrivi. Exotică, istorică, verde, azurie si aurie la apus, această insulă în perioada dinaintea pandemiei atrăgea milioane de turisti anual. A devenit o insulă supraaglomerată, fapt care aducea daune observabile. Timp petrecut în rând spre o loc turistic si aglomeratia de acolo, nemaivorbind de traficul infernal. Acum însă, conform datelor oficiale, pe Bali sunt nu mai mult de 20 mii de turisti, ceea ce e de sute de ori mai putin decât înainte. Oamenii ce sunt acum acolo spun că Bali a căpătat o aură nouă, o liniste de care nu a fost demult. Însă asa Bali nu va mai fi foarte pentru mult timp, imediat ce turismul va începe să-si revină, va reveni si aglomeratia. Desi oficial Bali rămâne a fi închis pentru turisti, noi am găsit cale de a obtine vizele necesare pentru a ajunge în această perioadă acolo, căci nu putem rata ocazia să cunoastem insula cum e acum.

20 ZILE
9 LOCURI

Tara de destinatie: Indonezia

Perioada:  9-29 iulie 2021
Pasaport de călătorie: Românesc sau moldovenesc

Tipul călătoriei: yoga, meditatie, plajă, explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanti

Tipul cazării: vilă privată
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-30
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare.


*Covid-19 info: Bali se află în lista destinatiilor cu risc minim de infectare. Momentan, în Indonezia se poate călători în baza pasaportului + viză de investitii.

Desi Bali este cunoscut ca fiind o insulă unde oamenii merg pentru diferite practici fizice si spirituale, tindem să păstrăm în călătoria noastră acest aspect. Mai mult ca atât, după o pauză de călătorii atât de lungă pentru multi dintre noi, din punct de vedere pishologic Bali e o destinatie perfectă pentru a pune punct acestei lungi perioade de asteptare. Nu dorim să vă legăm de anumiti guru, de anumite practici sau să vă oferim promisiuni de "eliberare". Veti primi abonament pentru 5 practici la alegerea voastră în cel mai bun centru de yoga din Ubud, oras ce va fi prima noastră locatie în Bali. Veti practica în care zi veti dori, practica ce o veti simti necesară pentru ziua respectivă. 

Bali rămâne unica insulă turistică din Indonezia unde pot veni turistii, Nusa Penida, Gili sau Lombok, cele care de obicei sunt incluse în traseul celor care ajung în Bali, fiind în continuare închise pentru turisti.


* în cazul în care accesul pe Gili sau Nusa Penida va fi permis când vom merge noi, vom revizui traseul în asa fel ca să ajungem să le vizităm.

DESPRE ITINERAR

Uluwatu. Ziua 1-2

Pe parcursul sederii noastre în Bali vom locui în 4 locatii - Uluwatu, Munduk, Ubud si Changgu. Fiecare regiune va oferi o experientă diferită a Baliului. La aterizare vom rămâne în regiunea Uluwatu care se află în imediată apropiere de aeroport si găzduieste cele mai frumoase plaje de pe insulă. Aici vom sta 2 nopti din 2 motive - primul a ne odihni după drum si doi, pentru a potoli dorul de mare. Însă nu vom sta mai mult pe motiv că probabil vom prinde soarele foarte repede si pielea va avea nevoie de refugiu în junglă. Revenim la Ocean pe final, când pielea va fi mai obisnuită cu soarele.

Grandioasele Plaje Balineze

Ubud. Ziua 3-11

Ubud, centrul spiritual al insulei Bali. Junglă abundentă din jurul orasului îi oferă prospetime, liniste. Aici vom fi pentru 7 zile, perioadă în care vom frecventa cursuri de yoga si meditatie în cel mai popular centru de yoga din regiune. Veti primi abonament pentru 5 cursuri si veti frecventa cele care vă sunt mai apropiate de inimă. 

Pe lângă practicile fizice si spirituale, avem de vizitat o multime de locuri. Neapărat vom oferi zile libere în care să vă ocupati timpul cu shopping, cafenele sau odihnă, însă nu vom pleca de aici până nu vom vizita câteva cascade, terase cu orez, temple si pădurea maimutelor.

Monkey Forest

Pădurea maimutelor din Ubud este casă pentru aproximativ 700 de maimute si un loc sacru pentru localnici. Aici la fel cresc peste 100 de specii de copaci, multe dintre ele fiind considerate sfinte. Este o obisnuintă de a vedea localnicii rugându-se aici si oferind ceva spiritelor copacilor. 
Pădurea oferă un traseu de 1.5-2 ore în care vă puteti plimba, admirând concomitent natura si animalele de aici.

Cascadele din Ubud

Pe cât de fantastice, pe atât si de fotogenice. Cascadele din Ubud nu sunt despre înăltime cât despre grandoarea locului în care sunt amplasate. Sunt o oază perfectă pentru a răcori corpul umezit de aerul tropical.

Terasele de orez

Un alt loc ce atrage turistii în Bali si nu poate lipsi din traseu sunt terasele cu orez. Iar pentru că vom trăi în apropiere de ele, le vom vizita în primele ore ale zilei, desculte, prin rouă, ca să ne încărcăm si împrospătăm. 
UNESCO a recunoscut aceste terase ca fiind patrimoniu mondial pentru că ele reprezintă Tri Hita Karana. Aceasta este filosofia de bază a vietii balineze care prioritizează armonia între 3 aspecte: armonia cu natura, cu alti oameni si Dumnezeu.

Munduk. Ziua 12-14

Nordul Baliului păstrează alte comori. E o continuare a conexiunii cu natura care o vom stabili încă în Ubud. Vom continua si aici vizitele spre cascade, temple. Tot din Munduk vom porni pe vulcanul Batur. Vom porni în noapte ca să întâlnim răsăritul de acolo. Iar pentru că experienta unei călătorii nu poate fi deplină fără hotelurile de aici, în Munduk ne vom caza în hotelul cu cel mai spectaculos Infinity Pool din regiune.

Răsăritul pe Vulcan

Esti gata pentru o aventură nocturnă? Dacă esti în formă fizică bună nu ai nevoie decât de aproximativ două ore pentru a urca pe Vulcanul Batur pentru a întâlni acolo răsăritul, la 1700 metri deasupra nivelului mării.
Si numai dacă să îti imaginezi acest efort va fi răsplătit cu Ocean, spre care vom merge imediat ce vom coborî de pe Vulcan. Perfectă zi!

Templul Ulun Danu Bratan, scrânciob care te va ridica deasupra junglei, alte cascade incredibil de frumoase si drumul către ele, renumitele porti Balineze, hotelul părăsit a cărui usi nu au mai fost deschise niciodată, numit acum Ghost Palace.. nordul Baliului uimitor!

Munduk best infinity pool

munduk moding.jpeg

Iar pentru ca timpul petrecut aici să fie întipărit si mai puternic emotional în amintirile noastre, am ales să fim cazati aici în resortul cu cel mai frumos infinity pool din regiune. E atât de despre Bali acest loc!

Changgu & Seminyak. Ziua 14-20

Iar acum e timpul să revenim la Ocean, pentru o săptămână. Aici vei fi liber să faci orice doresti. Fie că e surfing, yoga, tur gastronomic prin renumitele cafenele balineze, să petreci serile savurând băutura preferată într-un rooftop pool bar.. e doar despre tine! Vrem ca atunci când vei reveni acasă să nu fie nimic din ce ai spune că "am vrut dar nu am reusit". Vrem să trăiesti Baliul la maxim, din toate punctele de vedere - emotional, vizual, senzational. 

Necesitatea obtinerii unei vize de afaceri, căile limitate de zbor spre Bali din cauza pandemiei s-au reflectat în pretul călătoriei, dar anume acum Bali oferă acel "once in a lifetime experience". Orice, chiar si orasul natal are cu totul altă energie si ambiantă atunci când este pustiu, lipsit de aglomeratie. Asa că, dacă doriti să realizati visul de a ajunge pe Bali, anume acum e cel mai potrivit moment, "acum" care curând nu va mai fi.

Bonusul călătoriei

Bonusul acestei călătorii vor fi două nopti în unul din cele mai renumite resorturi din Bali - ALILA UBUD. 

Infinity Pool-ul de aici crează, o dată scufundat în el, îti oferă senzatia că te-ai dizolvat în frumusetile ce înconjoară acest resort.

DESPRE PREȚ

Pret: € 3100

Zborul international Chisinău - Bali - Chisinau
Bagajul de mână si de cală 30kg

Suport în obtinerea vizei de afaceri pentru Bali

Cazarea în camere duble în hoteluri si vile pe parcursul călătoriei*

✓ Micul dejun în unele hoteluri
Transport privat cu sofer la dispozitia noastră pe toată perioada călătoriei conform programului
✓ 
Taxa de intrare spre destinatiile turistice din program
✓ Abonament cu 5 intrări la cea mai bună sală de yoga din Ubud
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însotirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


✓ Restul meselor care nu sunt incluse în program

Excursiile si activitătile în afara programului

✓ Testul COVID-19 (după necesitate)
✓ Tips pentru ghizii localnici

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - solicitarea pentru obtinerea vizei durează aproximativ 2 săptămâni. Costul vizei ajunge la 400
** - hotelurile în program vor fi de minim ★★★★. Pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de acelasi sex.

we go. you?

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE