Image by Norris Niman
logo.png

cartea de vizită a planetei pământ

ISLANDA

Arrow+for+Page+1_1.gif

08.10-18.10.2022

Islanda - țara în care trebuie să călătorească persoane cu o anumită "viziune asupra lumii", oameni bogați spiritual și doritori de a vedea frumusețea extraordinară a lumii!
Islanda - una dintre cele mai originale și exotice țări europene. Câmpurile de lavă, negre ca smoala, plaje, laguna de gheață și iceberg-uri, absența aproape totală a copacilor - totul este atât de diferit de peisajele obișnuite europene. Împrejurimile Islandei sunt adesea comparate cu cele ale lunii.

Chiar dacă pare un colț rupt de restul lumii, calitatea serviciilor se menține la nivel în toată țara, aceeași banală posibilitate de a plăti cu un card de credit e disponibilă mai și la chioșcul de ziare; toți vorbesc foarte bine limba engleză, iar nivelul general de confort este net superior multor țări europene continentale.

În Islanda se află cel mai mare ghețar din Europa - Vatnayokutl, cea mai înaltă cascadă - Glymur, cea mai voluminoasă - Detifoss, cea mai lungă - Selfoss, Reykjavik - cea mai nordică capitală a Europei, Islanda - cea mai mare insulă vulcanică din lume, Hekla - cel mai mare vulcan din Europa și multe alte "cele mai" pe care le veți descoperi împreună cu noi!

În Islanda, există un loc în care se învecinează două plăci tectonice - Eurasiatică și Nordamericană. Traversând podulețul dintre ele, nimeriți din Europa direct în America.

10 ZILE
9 LOCURI
Black sand beach, Iceland_edited.jpg

Destinația: Islanda

Perioada:  08/10 - 18/10/2022
Pașaport de călătorie: moldovenesc sau românesc (vaccin obligatoriu)

Tipul călătoriei: drumeție, explorare, roadtrip

Tip transport: mașini în chirie de tip SUV

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazării: case particulare
Cheltuielile pe parcursul călătoriei: aproximativ €200-€250
Echipament necesar: haine confortabile pentru plimbare și pentru drumeție. Echipamentul e necesar să fie rezistent la temperaturi de 0-10 grade celsius și la ploi.

HIGHLIGHTS

ih6wcwagzsb71.jpeg

VULCANUL ACTIV
 

Cea mai recentă dintre atracțiile turistice din Islanda, vulcanul ce a apărut abia în martie a acestui an și deja atunci este activ continuu. Observarea acestui fenomen cu adevărat poate fi numit Once in a lifetime experience!

brianemfinger_web.jpeg

REYKJAVIK
 

Reykjavik este un oraș uimitor. Mic și verde, cu o istorie bogată, aer curat uimitor și multe atracții, a fost recunoscut ca „cel mai cel mai” de mai multe ori. Cea mai nordică capitală din lume, cel mai curat și mai bogat oraș, una dintre cele mai culturale capitale, orașul literaturii .

Există câteva zeci de piscine termale în oraș, nu există întreprinderi industriale pe teritoriul său, iar casele sunt încălzite cu apă din izvoarele geotermale. Centrul istoric, Vechiul Reykjavik, este bun atât ca exemplu de arhitectură scandinavă timpurie, cât și ca loc pentru plimbări pe îndelete de-a lungul străduțelor situate între lacuri, clădiri vechi și construcții.

Image by Marika Bellavance
Image by Square Lab
dreamstime_xxl_50373723-1024x684.jpeg

BLUE LAGOON
 

Apele faimoasei lagune au într-adevăr o nuanță albastră, care practic se îmbină cu cerul frumos al Islandei. Această minunată creație a naturii este situată pe o peninsulă numită Reykjanes, în sud-vestul țării. Laguna Albastră este o piscină geotermală de renume mondial. 

Blue-Lagoon-Iceland-Swimming-1600x900.jpeg
14714799_692982614204485_1402297816047687177_o.jpg

Jökulsárlón Glacier Lagoon
 

Principala perlă a coastei de sud a Islandei este laguna ghețarilor Jokulsarlon, cu aisberguri de toate nuanțele albastrului și plaja adiacentă Diamond Beach, numită așa datorită bucăților de gheață care valurile Oceanului le întorc spre țărm, le împrăștie pe plajă și acestea sclipesc în razele Soarelui.

34e926fd61024129ad786a8865502404_480.jpeg

CASCADE

Dacă am descrie fiecare cascadă în parte dintre cele care le vom vizita, această pagina s-ar întinde foarte mult. Pe parcursul călătoriei vom vizita 10+ cascade, fiecare cu farmecul și frumusețea sa. Unele înalte, altele late, voluminoase sau chiar ascunse. Pregătește-te să vezi cele mai frumoase cascade din viață!

Image by John Thomas
Image by Andrey Andreyev
Image by Cassie Boca
Image by Mitch de Klein
Image by Anita SHEPPERD

AURORA BOREALĂ
 

Pentru a vedea Aurora e nevoie de a merge în perioada potrivită în Islanda și de mult, mult noroc. Prima regulă noi o respectăm, mergem în perioada când Aurorele se văd foarte clar pe cerul de noapte atunci când apar, restul deja depinde de Mama Natură. Noi vom fi mereu cu ochii în 4 și vom monitoriza prognozele ca să facem tot posibilul să o vedem.

74526003_1418963821606357_8033883833524813824_n.jpeg
Image by Rory Hennessey
Image by Jonny Auh
Image by redcharlie

Canyonuri, plaje negre, ghetari, geysere 

Probabil nici o altă călătorie din list noastră nu e atât de bogată și diversă în frumuseți și fenomene ale naturii! În total vom vizita 30+ locații pe parcursul călătoriei de 10 zile, nemaivorbind de frumusețea continuă ce se va deschide prin fereastra mașinii. Islanda imediat va deveni una dintre cele mai țări pe care ați vizitat-o vreodată!

Fotografiile din ultima noastră expediție #wegoiceland le puteți vedea
AICI

Image by André Filipe
Iceland-Map.jpeg

RING ROAD
 

Cam așa va arăta traseul nostru în Islanda. Pentru a-l face, noi vom schimba pe parcurs 3-4 cazări și în total vom parcurge peste 2500km!

DESPRE PREȚ

Preț: € 1350

✓ Zborul tur-retur din București
✓ Transportul Chișinău-București-Chișinău

✓ Bagaj de mână 54x40x20 și rucsac 30x20x20
✓ Cazarea în vile pe tot parcursul călătoriei*

✓ Mașinile în chirie de clasă SUV
✓ Intrarea în Blue Lagoon pachet Standard
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Motorina
- Mâncarea

- Testul COVID-19
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

WE GO. DO YOU?

451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE NOI

checklist.png
telephone.png

REGULAMENT

CONTACTE