top of page
Image by Norris Niman
2000x2000w.png

cartea de vizită a planetei pământ

islanda

datele călătoriei

prețul călătoriei

disponibilitate

contact

10.10-20.10.2023

1900€

locuri sunt

+373 605 63636

Iceland_edited.jpg
Image by redcharlie

Islanda - țara în care trebuie să călătorească persoane cu o anumită "viziune asupra lumii", oameni bogați spiritual și doritori de a vedea frumusețea extraordinară a lumii!
Islanda - una dintre cele mai originale și exotice țări europene. Câmpurile de lavă, negre ca smoala, plaje, laguna de gheață și iceberg-uri, absența aproape totală a copacilor - totul este atât de diferit de peisajele obișnuite europene. Împrejurimile Islandei sunt adesea comparate cu cele ale lunii.

Chiar dacă pare un colț rupt de restul lumii, calitatea serviciilor se menține la nivel în toată țara, aceeași banală posibilitate de a plăti cu un card de credit e disponibilă mai și la chioșcul de ziare; toți vorbesc foarte bine limba engleză, iar nivelul general de confort este net superior multor țări europene continentale.

În Islanda se află cel mai mare ghețar din Europa - Vatnayokutl, cea mai înaltă cascadă - Glymur, cea mai voluminoasă - Detifoss, cea mai lungă - Selfoss, Reykjavik - cea mai nordică capitală a Europei, Islanda - cea mai mare insulă vulcanică din lume, Hekla - cel mai mare vulcan din Europa și multe alte "cele mai" pe care le veți descoperi împreună cu noi!

În Islanda, există un loc în care se învecinează două plăci tectonice - Eurasiatică și Nordamericană. Traversând podulețul dintre ele, nimeriți din Europa direct în America.

ihh66k9EPz3WvqVbHQyzdA.jpeg

forest lagoon
 

După șase călătorii în Islanda și multiple termale vizitate - am decis definitiv pentru noi să schimbăm supraaglomeratul Blue Lagoon cu mult, mult mai intimul și apropiat de natură Forest Lagoon. Dacă norocul va fi de partea noastră, vom urmări și aurora boreală în timp ce corpul se relaxează în apele termale.

23/04-25/04
Image by Michael Behrens

whale watching
 

Începând cu 2022, am introdus în programul nostru și vizita la balene și a fost o decizie minunată. Emoțiile acestei experiențe se reflectă încă mult timp după în povestirile și stările călătorilor noștri. Începând cu 2023, excursia va fi inclusă în costul programului!

14714799_692982614204485_1402297816047687177_o.jpg

jökulsárlón glacier lagoon
 

Perlă coastei de sud a Islandei este laguna ghețarilor Jokulsarlon, plină de aisberguri care s-ar desprins de ghețar și lin se mișcă în direcția Oceanului. Valurile lui puternice însă aruncă bucățile masive de gheață înapoi spre țărm, formând renumita plajă Diamond Beach - plaja cu nisip negru peste care sunt înșirate mii de bucăți de gheață de toate mărimile și nuanțele.

Image by Nicolas J Leclercq

reykjavik
 

Reykjavik este un oraș uimitor. Mic și verde, cu o istorie bogată, aer curat uimitor și multe atracții, a fost recunoscut ca „cel mai cel mai” de mai multe ori. Cea mai nordică capitală din lume, cel mai curat și mai bogat oraș, una dintre cele mai culturale capitale, orașul literaturii .

Există câteva zeci de piscine termale în oraș, nu există întreprinderi industriale pe teritoriul său, iar casele sunt încălzite cu apă din izvoarele geotermale. Centrul istoric, Vechiul Reykjavik, este bun atât ca exemplu de arhitectură scandinavă timpurie, cât și ca loc pentru plimbări pe îndelete de-a lungul străduțelor situate între lacuri, clădiri vechi și construcții.

74526003_1418963821606357_8033883833524813824_n.jpeg

aurora boreală
 

Pentru a vedea Aurora e nevoie de a merge în perioada potrivită în Islanda și de mult, mult noroc. Prima regulă noi o respectăm, mergem în perioada când Aurora se vede foarte clar pe cerul de noapte atunci când apare, restul deja depinde de Mama Natură. Noi vom fi mereu cu ochii în 4 și vom monitoriza prognozele ca să facem tot posibilul să o vedem.

Image by Lukas Tennie

cascade

 

Dacă am descrie fiecare cascadă în parte dintre cele care le vom vizita, această pagina s-ar lungi prea mult. Pe parcursul călătoriei vom vizita 10+ cascade, fiecare cu farmecul și frumusețea sa. Unele înalte, altele late, voluminoase sau chiar ascunse de ochii lumii. Pregătește-te să vezi cele mai frumoase cascade din viață!

Image by Alex Iby

canioane, plaje negre, ghetari, geysere 

 

Probabil nici o altă călătorie din list noastră nu e atât de bogată și diversă în frumuseți și fenomene ale naturii! În total vom vizita 30+ locații pe parcursul călătoriei de 9 zile, nemaivorbind de frumusețea continuă ce se va deschide prin fereastra mașinii. Islanda imediat va deveni una dintre "cele mai" țări pe care ați vizitat-o vreodată!

исландские лошади

caii islandezi 

 

Caii din Islanda sunt considerată cea mai pură rasă de cai de pe Pământ! Exportul lor sau importul altor cai este interzis. Dar dincolo de toate, îi considerăm și pe ei un must-touch în Islanda. Ne oprim de fiecare dată când îi vedem și nu ne putem rupe de la ei. Sunt foarte sociabili și prietenoși, se lasă mângâiați și fotografiați. Zece minute petrecute în preajma lor schimbă starea interioară pentru tot restul zilei!

Arrow+for+Page+1_1.gif
wego_white_cube.png
homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page