top of page
Top
Image by Alex Azabache
logo.png

6/11 - 12/11/2020

Istanbul&Cappadocia

Aceeasi destinatie, dar diferită

Arrow+for+Page+1_1.gif
7 ZILE
7 LOCURI

Bijuteria orientului mijlociu, una dintre cele mai puternic dezvoltate, accesibile si ospitaliere tări pentru noi continuă să fie Turcia. Însă călătoria care dorim să o organizăm diferă de cele care le-am organizat până acum prin formatul său. De această dată, motivul principal al călătoriei este maratonul din Istanbul, una dintre putinele competitii sportive care nu s-a anulat în acest an. Pe lângă participarea la competitie, desigur vom cutreiera orasul pe urmele localnicilor si neapărat, fiind în Turcia, nu ne vom permite în nici un caz să plecăm de acolo fără să vizităm una dintre cele mai faimoase locatii de pe glob - Cappadocia. 

adventure

passenger%20boat%20on%20rippling%20body%

Tara de destinatie: Turcia

Perioada:  6-12 Noiembrie 2020
Traseul călătoriei: Istanbul - Cappadocia
Necesitatea vizei: Nu. Pasaport sau buletin moldovenesc

Tipul călătoriei: maraton, hiking, cunoasterea oraselor

Numărul de persoane în grup: team leader + 7 participanti

Tipul cazării: hotel. Pretul oferă loc în cameră dublă
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €30
Echipament necesar: haine si încăltăminte pentru maraton, haine comode pentru plimbare, haine comode pentru drumetie, haine cu mâneca lungă pentru serile reci.


*Covid-19 info: nu este necesar testul covid pentru a merge în Turcia si la întoarcere nu este obligatorie auto-izolarea.

the route

Image by Stefan Kostoski

ZIUA 1-3


Destinația: Istanbul

Misterios si maiestuos, zgomotos si fabulos de frumos, Istanbul este o punte între Europa si Asia, între estul traditional si vestul modern. De-a lungul bogatei sale istorii, el a reusit să schimbe mai multe nume si să fie capitala a patru imperii: roman si bizantin, otoman si latin.

Fosta capitală a Turciei, iar acum principalul său centru cultural, comercial si industrial, este împărtit în două jumătăti, chiar si geografic. Este situat pe două maluri ale strâmtorii Bosforului, ceea ce înseamnă, pe două continente simultan. Partea europeană a Istanbulului, Golful Cornului de Aur împarte îl împarte în: Orasul vechi, cu faimoasele sale atractii, care încă si-a păstrat în mare măsură aspectul medieval, în timp ce Noul este concentrat pe viata de afaceri si comercială. Partea asiatică este mai putin populară printre turisti, dar aici puteti studia traditiile si viata locuitorilor locali în cele mai mici detalii.

Istanbulul e foarte contrastic: piete învecinează cu curti invizibile la prima vedere, străzi înguste încâlcite - cu bulevarde luminoase, moscheile vechi - cu conace moderne.
Metropola aglomerată si fierbinte rămâne un oras pentru contemplare, pentru o imersiune pe îndelete într-o lume uimitoare în care timpurile si culturile s-au amestecat.

Maratonul din Istanbul, cunoscut ca si Istanbul Maratonu, este unul dintre putinele evenimente sportive din acest an care nu a fost anulat. Pentru prima data s-a organizat în1979 si de atunci a atras tot mai multi alergători în fiece an. E neobisnuit prin faptul că alergarea are loc pe 2 continente, cel European si Asiatic. La fel, este unica data în an când podul ce uneste continentele este accesibil pentru oameni.
Anual, circa 25000 de participanti fac parte din acest eveniment, dintre care aproximativ 3-4 mii aleargă toată distanta - 42,195m.
În 2019, alergătorul din Kenya Daniel Kibet, a stabilit recordul Maratonului din Istanbul, alergândul în 2:09:44.


 

1286.jpg

ZIUA 3-6


Destinația: Cappadocia

Inima Turciei de astăzi se numește Capadocia, o regiune istorică situată în partea centrală a tării. Această regiune este interesantă nu numai pentru natura sa extraordinară, ci si pentru oportunitatea de a atinge istoria primelor secole ale Bisericii crestine.

Când ajungi în Cappadocia, apare involuntar gândul că te afli pe o altă planetă - peisajele care se deschid ochilor tăi sunt atât de unice si nu se aseamănă cu nimic ce ai văzut până acum. Aici există vulcani cu vârfuri înzăpezite, masive stâncoase si văi fertile.

Al nostru scop principal în Cappadocia va fi să urmărim la răsăritul soarelui showul cu baloane zburătoare, si, de ce nu, în una din dimineti să zburăm cu unul!

Image by Mehmet Turgut Kirkgoz
Image by Roman Jøe

price info

Pret

Pret: € 1250

Zbor tur-retur cu Turkish Airlines
✓ Cazarea pe tot parcursul expeditiei*

✓ Taxa de participare la Istanbul Maratonu
✓ Asigurarea medicală
✓ Însotirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


Prânzul si cina**

Extra plată pentru camera single***

✓ Zbor cu balonul în Cappadocia (optional)

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.
 

* - hotelurile în program vor fi de categoria 4 stele (posibil si 3 sau 5, după disponibilitate)
** - se va plati separat si micul dejun, dacă nu este inclus la hotel
*** - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de acelasi sex.

travel

vezi alte călătorii WE GO

white%20boat%20in%20between%20rocky%20mo

THAILAND

DETALII CURÂND

This%20picture%20is%20made%20in%20New%20

NOUA ZEELANDĂ

DETALII CURÂND

Piece%20of%20history_edited.jpg

PERU

DETALII CURÂND

Beyond%20this%20gate%20God%20resides.__P

JAPONIA

DETALII CURÂND

joins us

homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page