top of page
Top
Image by Raimond Klavins
logo.png

DESPRE ÎNĂLȚIMILE TALE INTERIOARE

NEPAL

18.19 - 02.11.2021

Există o adevărată magie în călătoriile din Nepal, un fel pe care încă nu l-am experimentat în altă parte. Este un loc în care vârfurile albe falnice ating cerul, călugării meditează pașnic în mănăstirile antice de pe munte, iar iacii transportă bunuri către sătucuri montane. Pe lângă toate astea, aici există o spiritualitate profundă. O puteți simți în momentul în care vă scufundați în haosul din Kathmandu, în steagurile de rugăciune care flutură mesaje de pace, în căldura autentică a oamenilor pe care îi întâlniți. 

Această țară e cel mai prietenos punct de acces ai munților Himalaya, și tot ea deschide calea de a naviga acest magnific lanț de munți cu cei mai experimentați ghizi din regiune. Pentru noi europenii, Nepal, e încă necunoscut, plin de contraste și oarecum copleșitor,  însă el cuprinde în sine o paletă de experiențe mult prea unice și personal revelatoare. Un lucru e cert, Nepal nu te lasă indiferent.

16 ZILE
8 LOCURI
Prayer wheels near the monkey temple in

Destinația: Nepal

Perioada:  18/10 - 02/11/2021

Pașaport de călătorie: moldovenesc sau românesc (vaccin obligatoriu)

Tipul călătoriei: drumeție, explorare, rafting

Tip transport: minivan

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 7 participanți

Tipul cazării: hotel și teahouse-uri

Cheltuielile pe parcursul călătoriei: aproximativ €150

Echipament necesar:  Haine confortabile pentru plimbare și pentru drumeție. Echipamentul e necesar să fie rezistent la temperaturi de 0-10 grade celsius și la ploi (Lista completă de echipament va fi expediată aparte)

HIGHLIGHTS

KATHMANDU

Image by Aadesh Thapa

First stop - Kathmandu: Ăsta va fi primul nostru punct de contact cu Nepal. Pentru mulți, Kathmandu este o experiență care poate duce la supraîncărcare senzorială, un amalgam vizual, de sunete și mirosuri. Indiferent dacă vă plimbați pe aleile orașului vechi blocat de trafic într-o ricșă sau vă minunați de templele medievale Kathmandu poate fi un loc îmbătător, uimitor și epuizant. Diverse temple, mănăstiri și stupe împodobesc peisajul orașului, în special Templul Pashupatinath și Changu Narayan, care sunt renumite pentru lucrările lor de artă religioasă. Aici nu ne vom reține mult, dar suficient pentru a simți pulsul acestui oraș și a vizita templele menționate. 

Image by Kerensa Pickett
Image by Iswanto Arif

SANCTUARUL ANNAPURNA 


Credeți-ne când spunem acest lucru - cele 8 zile pe care le veți petrece pe traseul Annapurna vor fi unele dintre cele mai inspiraționale și provocatoare pe care le veți avea vreodată.

 

Această expediție se desfășoară în unii dintre cei mai înalți munți din lume, prin diverse zone climatice, de la tropice la vârfuri alpine, de la terasele de orez la morene glaciare. Traseul trece prin satele de munte izolate unde te poți bucura de ospitalitatea nepaleză și autenticitatea acestor locuri.  Nicăieri altundeva pe pământ nu poți să savurezi un ceai în timp ce te încălzești la soare și admiri vârfuri de 8000 metri în toate direcțiile.

 

Acest traseu este cu siguranță unul dintre cele mai lăudate destinații de drumeții din lume, cu priveliști montane dramatice și lacuri limpezi.

Unul dintre motivele pentru care Nepalul este un loc atât de uimitor pentru drumeții este modalitatea trekking-ului cu înnoptări în “tea-house”, care sunt în esență mici cabane montane distanțate de-a lungul traseelor populare. Ele sunt un loc minunat pentru a întâlni alți călători, pentru a mânca o masă gătită acolo, pentru a ne încălzi lângă foc și pentru a ne aclimatiza la altitudine.

În fiecare seară vom dormi în una dintre aceste cabane și vom mânca aproape toate mesele în teahouse-uri. Cazările sunt de obicei simple și confortabile. 

Image by Lê Tân
Image by Ashish Acharya
Image by Kaushal Subedi

POKHARA
 

Finalul trekkului în jurul muntelui Annapurna va fi în orașul Pokhara. Comparativ cu capitala prăfuită și aglomerată a Kathmandu-ului din Nepal, Pokhara e o oază de calm.

 

Simți instantaneu o atmosferă boemă de călător, un loc minunat pentru a găsi liniște și relaxare. Pokhara bifează toate cutiile potrivite - aer curat, mâncarea gustoasă și chill out. Aici ne vom opri pe 2 nopți, suficient timp pentru a ne încărca bateriile și de a face tranziția la ce urmează.

WHITE WATER RAFTING


Călătoria noastră se va culmina cu o expediție de rafting pe apele rapizi a râului Kali Gandaki.

O zi de rafting pe apele râurilor nepaleze care curg din cei mai înalți munți ai lumii, îți pot potoli setea de aventura. Noi vom avea 3! Trei zile pline de adrenalina unde faci echipa alături de prieteni sau membrii grupului pe un sistem fluvial care a fost folosit odată ca o rută comercială între India și Tibet timp de secole... Vom parcurge distanța de 105 km cu vederi magnifice la muntelui Annapurna și vârful Fishtail. Regula principală este să nu te lași furat de peisajele minunate din jur și să uiți să dai din vâslă.

Rafting 1.jpeg
Rafting 5.jpeg
Rafting 6.jpeg

DESPRE PREȚ

Preț: € 2000

✓ Zborul tur-retur din București cu Turkish Airlines
✓ Transportul Chișinău-București-Chișinău

✓ Bagaj de cală 32kg și de mână 10kg
✓ Cazarea în hotele și teahouse-uri

✓ Transportul intern (bus, minivan)
✓ Activitățile conform programului și intrarea în atracțiile turistice
✓ Viza și asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mesele care nu sunt incluse în program
- Tips pentru ghizii locali
- Cheltuieli personale

- Testul COVID-19  (la necesitate)
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

WE GO. DO YOU?

bottom of page