logo.png
Caută

Vom călători fără vize în Brazilia

După o încercare eșuată în 2014, Comisia politică externă și integrare europeană a revenit la acest subiect, aprobând în ședința de astăzi avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative Brazilia privind anularea vizelor de scurtă ședere pentru deținătorii de pașapoarte ordinare.

Acordul va oferi posibilitatea cetățenilor ambelor state, titulari de pașapoarte ordinare, de a călători reciproc fără vize în scopuri turistice, de afaceri sau tranzit, pentru o perioadă ce nu depășește 90 de zile în decursul perioadei de 180 de zile.


Avantajul acestei decizii:

“Unele dintre cele mai accesibile zboruri spre continentul Sud-American din Europa sunt anume spre Brazilia. Astfel, acest continent va deveni mai accesibil pentru călătorii moldoveni. Odată ajunși în Brazilia, vor putea mai rapid și accesibil să exploreze țările din regiune.”

„Actualitatea Acordului în cauză este determinată de interesul comun al Republicii Moldova și al Republicii federative Brazilia de a impulsiona, diversifica și dezvolta relațiile de prietenie și colaborare între țări, de a facilita interacțiunea dintre oamenii de afaceri și de a dezvolta turismul”, se menționează în nota informativă a proiectului.

110 afișare
calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE