top of page
Top
Image by reisetopia
2000x2000w.png

POWER BREAK IN

BARI

PERIOADA

11-14 martie 2023
Două nopți vom dormi la Bari, una în căsuțele autentice din Alberobello.

ZBORUL VA FI DIN:

Zborul este de la Iași, transportul la aeroport și retur este inclus.

PERSOANE ÎN GRUP

Însoțitor + maxim 7 persoane în grup

TIPUL CAZĂRII

Cazarea va fi în hotel de 3 stele cu recenzii foarte bune în Bari și în casă autentică în Alberobello.

italy.png

Frumoasă, istorică, situată pe litoral, fermecătoare, mediteraneană... toate acestea sunt doar o scurtă descriere a ceea ce are Bari de oferit. Fiind capitala regiunii Puglia și un adevărat centru studențesc, Bari este mai plin de viață decât orașele învecinate Lecce sau Brindisi, cu o operă uluitoare, recent renovată, și clădiri frumoase care sunt exemple perfecte de grandoare italiană.

PRETUL - 46

În preț este inclus:
➤ transport tur-retur la Iași;
➤ zbor direct tur-retur din Iași cu bagaj de mână;
​➤ tren Bari - Alberobello - Bari.
➤ cazarea în dormitoare duble;
➤ asigurare medicală.
Suplimentar se achită:
- cheltuieli personale;
- cheltuielile legate de alimentație;
- transfer aeroport-hotel-aeroport.
italiia-bari-more-doma.jpeg

1. Bari Vecchia

La 10 minute de mers pe jos de port începe o rețea de străzi încurcate, haotice. Această parte a orașului a fost planificată în mod deliberat pentru a deruta inamicul și a-l ține departe. Pasaje înguste, numeroase arcade, curți, scări, balcoane cu flori, rufe atârnate pe balcoane, bănci, fântâni vechi - toate acestea vă permit să simțiți atmosfera trecutului, să simțiți spiritul special al orașului Bari și să simțiți fluxul vieții oamenilor săi. Pereții caselor, în nișe, sunt acoperiți de altare lucrate manual cu icoane, decorate cu flori și țesături ușoare. Labirinturile arhitecturale cuprind în sine aproximativ 40 de biserici. Există, de asemenea, clădiri vechi care datează din Evul Mediu până în secolul al VIII-lea. 

3771b8a4-5486-4863-b751-b338877a6e51-e55evu.jpeg

2. Bari Nuovo

Orașul Nou este situat la est de centru și diferă foarte mult de Orașul Vechi. Prima diferență care atrage imediat atenția este reprezentată de străzile drepte și largi. Această parte a orașului Bari a început să fie construită în secolul al XIX-lea, iar arhitectura de aici este în mare parte barocă. Principala atracție este bulevardul Vittorio Emanuele II, care este decorat cu vile splendide din secolul al XIX-lea, Palatul Guvernului și Teatrul Nicollo Piccini. În inima Orașului Nou se află Palazzo Fizzarotti, construit în 1907 în stil venețian. În Orașul Nou veți găsi alei verzi, grădini și grădini publice, toate cu ceva care să vă impresioneze.

Cea mai plăcută și mai primitoare stradă pietonală este Via Sparano, unde se găsesc numeroase buticuri de îmbrăcăminte de lux. În apropiere se află Avenida Cavour, cu magazine mai simple și multe vile vechi și frumoase.

Image by Paolo Bendandi

3. Alberobello

Alberobello, un orășel care se află sub protecția UNESCO din 1996, este renumit pentru casele sale "trulli", vopsite toate în alb. Este greu de crezut, dar mii de turiști vin aici tot timpul anului pentru aceste "case de gnomi". Situată la vest de centrul orașului, zona Trulli include aproximativ 1 500 de case de poveste cu acoperișuri conice, multe dintre ele datând din secolul al XIV-lea. Numele orașului provine de la pădurea de stejari de odinioară, Arboris Belli (copaci frumoși), iar cuvântul "trullo" provine din grecescul "cupolă".

Image by Ricardo Gomez Angel
Image by Luisa Denu
Image by Alena Vavrdova
Image by Adelina S. Gray
Image by reisetopia
Image by Stéphan Valentin
homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page