top of page
Top
Image by Thomas Peham

POWER BREAK IN

aaurhus

PERIOADA

25.02-01.03.2023
Trei zile/trei nopți în Aarhus

ZBORUL VA FI DIN:

Zborul este de la Otopeni, transportul la aeroport și retur este inclus.

PERSOANE ÎN GRUP

Însoțitor + maxim 6 persoane în grup

TIPUL CAZĂRII

Cazarea va fi în casă autentică daneză din 1930. Casa dispune 4 dormitoare duble. Se află la 20 minute plimbare de centru.

denmark-23570_1280.webp

Danemarca este o țară mică, cu o istorie și o cultură bogată, pe care mulți dintre noi o cunoaștem și o iubim - gândiți-vă la vikingi, basme, hygge etc. Dar mulți oameni cunosc doar capitala Danemarcei, Copenhaga, fără să realizeze că această minunată țărișoară are un oraș, adesea trecut cu vederea, care vă va oferi un gust diferit al acestei țări nordice: Aarhus. 
Plimbă-te prin curcubeu. Călătorește în timp într-un sat istoric danez. Învață despre vikingi. Plimbă-te pe plajă. Hrănește căprioarele lângă un palatul regal. Aarhus este plin de surprize și farmec, la fel ca Danemarca însăși!

PRETUL - 35

În preț este inclus:
➤ transport tur-retur la București;
➤ zbor direct tur-retur din București;
​➤ bagaj de mână (rucsac).
➤ cazarea în dormitoare duble;
➤ asigurare medicală.
Suplimentar se achită:
- transfer aeroport-oraș-aeroport 27 euro;
- cheltuieli personale;
- cheltuielile legate de alimentație.
Image by Julius Yls

1. Vizitează locații renumite mondial

Aarhus este cunoscut pentru atracțiile sale culturale absolute de clasă mondială. Una dintre atracțiile de top pe care nu trebuie să le ratați este o vizită la ARoS Aarhus Artmuseum, cu renumita panoramă a curcubeului pe acoperișul muzeului.

 

De asemenea, muzeul istoric unic în aer liber Den Gamle By - Muzeul Orașului Vechi vă va purta într-o călătorie uimitoare înapoi în timp. Sau ce-ar fi să vizitați una dintre cele mai bine conservate mumii din lume, The Grauballeman, situată la Muzeul Moesgaard, unde preistoria și ființa umană sunt prezentate în mod inovator într-un cadru arhitectural uluitor.

 

Parcul de distracții Tivoli Friheden este situat la distanță de mers pe jos de centrul orașului, în frumoasa pădure Marselisborg - un loc minunat pentru a vă distra și a vă bucura de natură în același timp.

Image by Steffen  Muldbjerg

2. Plimbă-te prin cartierele istorice ale orașului

Aarhus este un oraș plin de istorie, care datează încă din epoca vikingilor, când a fost fondat.

 

În Cartierul Latin veți simți istoria atunci când vă veți plimba pe străzile înguste și pietruite, iar în casele mici și strâmbe veți găsi cafenele confortabile, magazine de designeri și mici galerii. Nu ratați fermecătoarea stradă Møllestien, cunoscută pentru casele sale colorate și hollyhocks.

 

Catedrala din Aarhus datează din anul 1201, iar Muzeul Vikingilor este amplasat exact pe locul unde a fost fondat orașul! Cartierul fermecător Frederiksbjerg este cunoscut pentru numeroșii meșteșugari locali care lucrează în magazinele lor creând bijuterii, ceramică și sticlărie.

Image by Nicolas Weldingh

3. Savurați orașul de pe un rooftop

Bucurați-vă de priveliște și de locația frumoasă a orașului de pe unul dintre acoperișurile răcoroase. Aduceți cu dumneavoastră coșul de picnic (sau cumpărați unul de la cafenea) la Muzeul Moesgaard, unde puteți sta pe acoperiș în mijlocul naturii fantastice.

 

Sau ce zici de o pauză și o băutură în mână la Salling Rooftop, în mijlocul străzii înalte pietonale. Nu ratați priveliștea de pe curcubeul de la ARoS - una dintre cele mai cool priveliști ale orașului.

Image by Raef Sabry

4. Coffee-break de top

Fără îndoială că locuitorii din Aarhus iubesc cafeaua și, din fericire, există o mulțime de locuri minunate pentru a satisface această nevoie. În oraș se află mai mulți barista premiați. La Stillers Coffee puteți simți pasiunea pentru cafea încă din momentul în care intrați pe ușă. Aici îl veți întâlni pe proprietarul și barista Søren Stiller, care vă întâmpină în laboratorul său de cafea, unde fiecare ceașcă este servită la perfecție!

 

Când vă plimbați prin Cartierul Latin, opriți-vă la La Cabra - o cafenea populară care, de asemenea, își prăjește propria cafea și are mulți fani locali.

 

În zona Frederiksbjerg veți găsi, de asemenea, favoritul local Street Coffee, cunoscut pentru o ceașcă bună de cafea într-un spațiu intim și confortabil.

Image by Stephan Mahlke

5. Observați diferența între arhitectura nouă și cea veche

În ultimii ani au apărut clădiri spectaculoase în mai multe locuri din oraș, ceea ce face ca arhitectura să fie o parte esențială a multor atracții. Muzeul Moesgaard iese la iveală de pe versant și este un obiectiv absolut obligatoriu pentru iubitorii de arhitectură.

 

Biblioteca și centrul cultural al orașului, DOKK1, este o clădire premiată, cu o locație sublimă chiar pe malul apei. Zona cunoscută sub numele de Aarhus Ø este zona nou dezvoltată a orașului, unde veți găsi clădiri spectaculoase precum Iceberg, AARhus, baia portuară și Turnul Salling.

 

Cu toate acestea, nu doar arhitectura modernă face ca Aarhus să fie special, ci și istoria orașului se reflectă clar în arhitectură. Teatrul Aarhus, vechea vamă și reședința regală de vară Castelul Marselisborg sunt doar câteva dintre clădirile impresionante create de arhitectul Hack Kampmann.

 

Universitatea din oraș este, de asemenea, un loc de vizitat pentru pasionații de arhitectură, iar în spatele acestei capodopere se află C.F. Møller. Iconica Primărie este un punct de reper al orașului și a fost proiectată de unii dintre cei mai cunoscuți arhitecți danezi, Arne Jacobsen și Erik Møller.

Image by Steffen  Muldbjerg
Image by Mathias Arlund
Image by Dorinel Panaite
Image by george catalina
Image by Here To Travel
Image by Andreas Dress
bottom of page