top of page
Top
Image by Atıf Zafrak
logo.png

1/10 - 11/10/2020

TURCIA

DINCOLO DE ALL-INCLUSIVE

Arrow+for+Page+1_1.gif
11 ZILE
7 LOCURI

Printre călătorii moldoveni, despre Turcia bântuie prejudecata că această tară oferă doar odihnă all-inclsusive si trândăveală la plajă. Aceasta e ceea ce oferă agentiile de turism, însă Turcia, ca si tară oferă mult, mult mai mult. Noi am decis să distrugem tiparele, să vă arătăm Turcia asa cum încă nu ati cunoscut-o, chiar dacă deja ati fost acolo!
Călătoria noastră va fi de tip road trip. Masinile în chirie le vom avea începând cu aterizarea noastră până la finalul expeditiei. Asta va usura mult deplasarea noastră pe interiorul tării, căci ne propunem să parcurgem aproximativ 2500km, cu punctul de pornire si final - Istanbul. Odată ce vom părăsi Istanbulul, traseul nostru va trece prin Izmir, Pamukkale, Side, Cappadocia si Ankara. Aceasta va fi o cunostinta nu doar cu apele azurii a Turciei, dar si cu istoria, bucătăria, vinurile si natura sa!

adventure

passenger%20boat%20on%20rippling%20body%

Tara de destinatie: Turcia

Perioada: 12-22 noiembrie 2020
Traseul călătoriei: Istanbul - Izmir - Pamukkale - Side - Cappadocia
Necesitatea vizei: Nu. Pasaport sau buletin moldovenesc

Tipul călătoriei: road trip, hiking, cunoasterea locurilor istorice

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 7 participanti

Tipul cazării: hotel. Pretul oferă loc în cameră dublă
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €30
Echipament necesar: haine comode pentru plimbare, haine comode pentru drumetie, haine cu mâneca lungă pentru serile reci.


*Covid-19 info: nu este necesar testul covid pentru a merge în Turcia si la întoarcere nu este obligatorie auto-izolarea.

the route

Image by Stefan Kostoski

ZIUA 1-2


Destinația: Istanbul

Misterios si maiestuos, zgomotos si fabulos de frumos, Istanbul este o punte între Europa si Asia, între estul traditional si vestul modern. De-a lungul bogatei sale istorii, el a reusit să schimbe mai multe nume si să fie capitala a patru imperii: roman si bizantin, otoman si latin.

Fosta capitală a Turciei, iar acum principalul său centru cultural, comercial si industrial, este împărtit în două jumătăti, chiar si geografic. Este situat pe două maluri ale strâmtorii Bosforului, ceea ce înseamnă, pe două continente simultan. Partea europeană a Istanbulului, Golful Cornului de Aur împarte îl împarte în: Orasul vechi, cu faimoasele sale atractii, care încă si-a păstrat în mare măsură aspectul medieval, în timp ce Noul este concentrat pe viata de afaceri si comercială. Partea asiatică este mai putin populară printre turisti, dar aici puteti studia traditiile si viata locuitorilor locali în cele mai mici detalii.

Istanbulul e foarte contrastic: piete învecinează cu curti invizibile la prima vedere, străzi înguste încâlcite - cu bulevarde luminoase, moscheile vechi - cu conace moderne.
Metropola aglomerată si fierbinte rămâne un oras pentru contemplare, pentru o imersiune pe îndelete într-o lume uimitoare în care timpurile si culturile s-au amestecat.

ZIUA 3-4


Destinația: Izmir

                       

 Izmir sau Smyrna antică, unul dintre cele 7 orase antice care pretinde la dreptul de a fi numit patria lui Homer. Acoperă un vast golf de pe coasta de est a Mării Egee cu o potcoavă imensă. Este cel mai mare centru de afaceri din tară si este locul unde are loc prestigiosul târg internațional Izmir.

Reconstruit după un incendiu gigantic în 1922, acum plin de viată si cosmopolit, pare mai degrabă o statiune mediteraneană europeană decât o metropolă  cu iz estic. Urmele trecutului său antic se găsesc în agora Smyrnei, iar aroma strălucitoare turcească - în bazarul Kemeralti, cu multe străzi înguste și galerii acoperite.

45579d67ac27d095de30685e77b416e8.jpg
d1a21ae37d3d9961422027b98ef41968_edited.

ZIUA 5
 

Destinația: Pamukkale
 

De departe, terasele albe ca zăpada din travertin din Pamukkale arată ca o carieră dezvoltată, dar pe măsură ce te apropii de ele, începi să înțelegi ce anume atrag turiștii din diferite țări. Acesta este un adevărat miracol geologic, care se numește „Cetatea Bumbacului”. Întreg platoul cu vedere la râu este acoperit cu travertin neted, care amintește de crini, scoici și boluri. Călătorii vin aici pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a se bucura de priveliști - astfel de peisaje nu se găsesc nicăieri altundeva în lume.

d1de44e7a09977612e2d268ada53c3bb_edited.

ZIUA 6-7
 

Destinația: Side
 

În această parte a tării, traditiile culinare mediteraneene au influentat în special bucătăria turcească - multe preparate neobisnuite din peste si fructe de mare sunt preparate aici.

Totusi, principalul motiv care atrage aici călătorii sunt plajele. Cu toate acestea, un număr mare de ruine antice atrag fanii turismului istoric la Side. Orasul a fost fondat de grecii antici. Pe un dealusor mic există multe dovezi ale sederii lor aici - un amfiteatru, o baie, temple, o piată, fragmente de ziduri si multe altele.

ZIUA 7-10


Destinația: Cappadocia

Inima Turciei de astăzi se numește Capadocia, o regiune istorică situată în partea centrală a tării. Această regiune este interesantă nu numai pentru natura sa extraordinară, ci si pentru oportunitatea de a atinge istoria primelor secole ale Bisericii crestine.

Când ajungi în Cappadocia, apare involuntar gândul că te afli pe o altă planetă - peisajele care se deschid ochilor tăi sunt atât de unice si nu se aseamănă cu nimic ce ai văzut până acum. Aici există vulcani cu vârfuri înzăpezite, masive stâncoase si văi fertile.

Al nostru scop principal în Cappadocia va fi să urmărim la răsăritul soarelui showul cu baloane zburătoare, si, de ce nu, în una din dimineti să zburăm cu unul!

Image by Mehmet Turgut Kirkgoz
Image by Roman Jøe

price info

Pret

Pret: € 1080

Zbor tur-retur cu Turkish Airlines
✓ Cazarea pe tot parcursul expeditiei*

✓ Chiria masinii clasă SUV si cheltuielile pentru:
    ▫ parcări

    ▫ autostrăzi
    ▫ motorina

✓ Biletele de intrare în atractiile turistice**
✓ Asigurarea medicală
✓ Însotirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


Prânzul si cina***

Extra plată pentru camera single****

✓ Zbor cu balonul în Cappadocia (optional)

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - hotelurile în program vor fi de categoria 4 stele (posibil si 3 sau 5, după disponibilitate)
** - bilete de intrare pentru amfiteatrul din Izmir, parcul natural Pamukkale, orasul antic din Side
*** - se va plati separat si micul dejun, dacă nu este inclus la hotel
**** - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de acelasi sex.

travel

vezi alte călătorii WE GO

white%20boat%20in%20between%20rocky%20mo

THAILAND

DETALII CURÂND

This%20picture%20is%20made%20in%20New%20

NOUA ZEELANDĂ

DETALII CURÂND

Piece%20of%20history_edited.jpg

PERU

DETALII CURÂND

Beyond%20this%20gate%20God%20resides.__P

JAPONIA

DETALII CURÂND

joins us

bottom of page