Image by Fernanda Fierro
logo.png

pentru WE GO, este ca a doua casă

columbia

datele călătoriei

prețul călătoriei

disponibilitate

contact

16 zile, februarie 2023

3100€

locuri sunt

+373 605 63636

Cerros-de-Mavecure-Colombia-_gabrielp07_
Spiritual leader _Mamo_ of the Kogui ind

Te îndemn să dai Play și lasă sunetele străzilor columbiene să răsune pe fundal până tu faci cunoștință cu informația

Când pandemia și lockdown-ul a năvălit peste omenire, eram exact în Columbia, în așteptarea grupului împreună cu care trebuia să explorăm Columbia și Ecuador, însă hotarele s-au închis, grupul nu a ajuns iar team leader-ul Alexandru a rămas blocat acolo pentru trei luni, până a reușit să prindă o cursă de repatriere spre Europa.
A reușit să exploreze Columbia doar în câteva locații - insula San Andres, orașul Cartagena și locația unde a fost blocat timp de 72 de zile - Medellin. Însă fiind în așteptare continuă să fie deschisă circulația pe interiorul țării, el a pregătit traseul care a dorit să-l transforme în experiență, traseu care acum îl prezentăm vouă! 

Hai cu #wego în călătoria în care vei descoperi Columbia din toate aspectele ei - autentică, turistică, culturală și gastronomică!

Image by Sébastien Goldberg

amazonia
 

Atunci când vorbim de Amazon, o stare specială se manifestă în corp, greu de redat în cuvinte. Odată ajuns acolo, vei dori să revii cu orice ocazie. Această junglă a Planetei noastre, care ocupă jumătate din continentul Sud American, are onoarea să fie numit "plămânii" Terrei. E locul unde viața nu s-a schimbat de mii de ani, unde înțelegi că natura, copacii și animalele sunt adevărații stăpâni ai Planetei. Petrecându-ne viața în "pădurile de beton și asfalt" deseori uităm cum cu adevărat arată Planeta pe care trăim și uneori e nevoie de mers acolo unde natura și viața te va îmbrățișa cu toată frumusețea și dragostea ei. Vor trece anii și va fi un moment în viață când vei realiza că zilele petrecute în Amazon ți-au schimbat viziunea și atitudinea față de Casa noastră. 

Cartagena sunset.jpg

cartagena
 

A fost ultimul oraș vizitat în expedițiile noastre înainte să ajungă lockdown-ul în America latină. Deși, fiind pe jumătate activ, nu și-a pierdut deloc farmecul. Este considerat cel mai frumos oraș de pe întregul litoral al mării Caraibe. Cartierul Getsemani de lângă centrul vechi, care mult timp a fost interzis turiștilor, acum îi primește cu brațele deschise să îi fascineze cu arhitectura sa grandioasă, străzile cu street-art, hoteluri, cafenele și multă viață, ajungând să fie cel mai frumos cartier din întreaga Columbie! 
Abia așteptăm revenirea în Columbia ca să împărtășim cu voi acest oraș superb!

64d40a65f7314106bc23974219f989a3.jpeg

guatape & el penon
 

Printre dealuri și lacuri cu apă de culoare smarald, un bolovan uriaș de formă neobișnuită se înalță singuratic. Pe vremuri, în zonă locuiau indienii Tahamis, care considerau această piatră gigantică ca fiind sacră. Până în ziua de azi, columbienii aduc ofrande stâncii legendare.

De fapt, această stâncă nu este altceva decât un monolit gigant, de care vom vedea și în Cerros de Manecuve. Faptul cum printre dealuri s-a format un granit gigant până în ziua de azi frământă mințile oamenilor de știință.

Image by Levi Ari Pronk

tayrona national park


Fiind protejat de peste 50 de ani, astăzi teritoriul parcului constituie aproximativ 12 mii de hectare de junglă, plaje magnifice cu nisip cu golfuri și, bineînțeles, recifuri de corali. Aproape tot ce se află în Parcul Național Tayrona, care a fost numit așa datorită legendarilor indieni ai culturii „Tayrona”, a fost păstrat într-o stare neatinsă de activitatea umană. Dacă vorbim despre fauna parcului, aici trăiesc peste 100 de specii de animale și aproximativ 300 de specii de păsări. Acum parcul își așteaptă rândul să fie inclus pe lista UNESCO a siturilor naturale.

Image by Shawn Appel

cocora valley


Aici, în valea Cocora cresc palmieri care cu greu încap în obiectivele aparatelor de fotografiat. Sunt cei mai înalți din lume și unii ajung să aibă peste 60 de metri! Mai înalți decât o clădire de 20 de etaje, doar imaginează-ți!
Ca să vedem palmierii, ne vom trezi la 5:30 dimineața, ca să descoperim acest loc neaglomerat. Vom avea de parcurs în total o drumeție de aproximativ 5 ore prin pădure și junglă, printre fermele fermierilor locali. Vom urmări în drum tot felul de păsări, iar dacă vom fi norocoși, poate vedem chiar colibri sau tucanul!

downtown-medellin-colombia_2x1.webp

medellin
 

Orașul în care am petrecut lockdown-ul global și de care, sincer, ne-am îndrăgostit. Situat la 1500 metri înălțime, cuprins de munți din toate părțile, Medellin are un farmec aparte. Orașul demult a depășit timpurile criminalității și a reputației proaste și cu pași rapizi devine orașul care va putea concura pentru statutul celui mai frumos și atrăgător în Columbia. 

Image by Jonny James

salento & filandia
 

Aici vom ajunge pe finalul călătoriei, ultimele locații înainte de zborul spre casă. Aflându-se la distanță mică unul de altul, aceste sătucuri au un farmec de nedescris. Salento este a treia cea mai vizitată locație din Columbia și punctul de pornire spre Cocora Valley, despre care scriam mai sus. Tot aici vom vizita plantații de cafea, una dintre cele mai bune în lume! Tradițiile de creștere a cafelei sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Image by Michael Lechner

bogota

Capitala și cel mai mare oraș al Columbiei, casă pentru mai mult de 8 milioane de oameni! În comparație cu celelalte capitale sud-americane, Bogota mereu a fost teritoriu de răscoale și război, respectiv nu a păstrat construcțiile coloniale. Ca prin miracol au supraviețuit un teatru neoclasic și o catedrală din secolul XVII. În Bogota însă există muzee unice pentru toată America Latină, unde puteți vedea, de exemplu, aur din epoca precolombiană sau tablouri de artiști și impresioniști cubanezi.

Arrow+for+Page+1_1.gif
wego_white_cube.png
homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

ACASĂ

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE WE GO

checklist.png

REGULAMENT