Image by Nick Monica
logo.png

descoperă frumusețea naturii amazoniene și grandioșii vulcani din

ecuador

datele călătoriei

prețul călătoriei

numărul de locuri

contact

09.03-25.03.2022

2450€

0 disponibile / 8

+373 605 63636

unsplash-l0TziH9PJiM_edited.jpg
woman in blue sleeveless dress holding b

Te îndemn să dai Play și lasă sunetele Amazonului să răsune pe fundal până tu faci cunoștință cu informația

Pentru o țară atât de mică, precum este Ecuador, are o concentrație uimitoare de parcuri naționale și locuri care te vor uimi. Ecuador este a patra cea mai mică țară din America de Sud, dar ceea ce îi lipsește în dimensiune compensează printr-o diversitate incredibilă de frumuseți ale naturii. Există puține locuri de pe planetă care sunt la fel de diverse ca peisaje precum e Ecuador. De exemplu, în Parcul Național Yasuni din Amazon, care-l vom vizita cu ghid local într-o expediție de 5 zile, doar pe o suprafață de un hectar au fost depistate 655 specii de plante. Tot acest parc este casă pentru 130 de specii de animale pe cale de dispariție. Aici continuă să trăiască triburi izolate totalmente de lume. Pregătește-te să descoperi o lume care-ți va schimba percepția despre Planeta noastră!

Image by Joris Beugels

Pașaport pentru călătorie: moldovenesc sau românesc (UE)
Vaccin: obligatoriu Pfizer, Johnson, Zeneca sau Sinopharm
Test PCR:
obligatoriu, cu 72 ore înainte de a intra în țară

Tipul călătoriei: explorarea orașelor, drumeții, observarea animalelor în habitatul lor, conexiune cu natura

Tip transport intern: transport terestru privat și autobuse de rută

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 7 participanți

Tipul cazării: hotel 3-5 stele

Buget personal pentru călătorie: minim €500.

Echipament necesar:  Scurtă pentru temperaturi de 8-12 grade, poncho de ploaie sau pantaloni/scurtă impermiabilă, chipiu, căciulă, ochelari de soare, încălțăminte pentru trekking, haine confortabile pentru drumeție. Pentru junglă și Amazon - chipiu, adidași, flip flops, haine subțiri cu mâneca lungă (protejează de insecte), maieuri, pantaloni scurți.

informație despre călătorie

amazon ecuador.jpeg

Pentru 5 zile noi vom spune la revedere civilizației și vom pleca spre parcul național Yasuni, locul care mulți oameni de știință tind să considere că este cu cea mai mare biodiversitate! Aici plantele, mamiferele, păsările sunt într-un număr record de specii! În expediția de 5 zile ocupația noastră de bază vor fi ieșirile în Amazon (de zi și noapte) pentru a urmări animalele în habitatul lor. Vezi mai jos galeria animalelor care avem șansa să le urmărim:

yasuni biosphere reserve
 

Atunci când vorbim de Amazon, o stare specială se manifestă în corp, greu de redat în cuvinte. Odată ajuns acolo, vei dori să revii cu orice ocazie. Această junglă a Planetei noastre, care ocupă jumătate din continentul Sud American, are onoarea să fie numit "plămânii" Terrei. E locul unde viața nu s-a schimbat de mii de ani, unde înțelegi că natura, copacii și animalele sunt adevărații stăpâni ai Planetei. Petrecându-ne viața în "pădurile de beton și asfalt" deseori uităm cum cu adevărat arată Planeta pe care trăim și uneori e nevoie de mers acolo unde natura și viața te va îmbrățișa cu toată frumusețea și dragostea ei. Vor trece anii și va fi un moment în viață când vei realiza că zilele petrecute în Amazon ți-au schimbat viziunea și atitudinea față de Casa noastră. 

quilotoa.jpeg

quilotoa
 

Laguna Quilotoa - oglindă de culoare turcoaz cu o lățime de 3 kilometri. Lacul s-a format acum 800 de ani, în urma unei erupții vulcanice puternice. Lava a ajuns tocmai la litoralul Pacific, la 200 kilometri distanță. Cât și laguna, la fel și împrejurimile și frumusețea naturii care ne va înconjura pe parcursul drumeției noastre până la lac este uimitoare. Acolo sus, la 3500-4000 metri altitudine este o cu totul altă varietate de plante, păsări și animale, de care n-ai mai văzut până acum! 

Image by Simon Berger

cotopaxi
 

Plimbându-te prin parcul național Cotopaxi, în liniște, vei auzi sunete de care n-ai mai auzit vreodată. Parcul național are o floră și faună magică,  fiind casă pentru cai sălbatici, lame, condori și alte peste 100 de specii de păsări. În inima parcului se află maiestuosul vulcan Cotopaxi, având 5897 metri altitudine! Este al doilea cel mai apropiat punct de pe Pământ față de Soare. Te întrebi cum așa? Din motiv că Pământul nu are o formă sferică perfectă, fiind turtit la poli și mai umflat la ecuator din cauza rotirii sale.
Noi vom petrece aici o zi din călătoria noastră cu un ghid local care ne va conduce spre cele mai frumoase priveliști!

089815227d7e83a4b888b1188fda82c3.jpeg

banos

Banos este considerat ca fiind capitala extreme-ului din Ecuador, cu diverse activități care te vor fura din zona ta de confort. Rafting, canyoning, bungee jumping, ture cu bicicleta, scrânciobul "Sfârșitul Lumii", zip line! 

Denumirea completă a orașului este Banos de Agua Santa, denumire ce provine de la un izvor a cărui apă localnicii tind să o considere tămăduitoare. În oraș sunt băi publice și private cu bazine termale cu apa de la 18 până la 55 grade. Sună bine pentru un final de zi solicitantă fizic! Dintre cele două zile care le vom petrece aici, în una dorim să-ți faci vânt deasupra prăpastiei pe scrânciobul "The end of the World", cu priveliște spre uriașul vulcan Tungurahua - 5023m. Dacă ai curaj, în momentul zborului, nu uita să te lași cu capul în jos! Iar după asta mergem la "whitewater" rafting, probabil îl vei încerca pentru prima dată în viață! Să nu-ți fie frică, te vei îndrăgosti de această activitate! Este vesel și sigur!
Iar a doua zi vei fi liber să alegi după propria dorință una dintre activități, fie asta zip line, cu bicicleta pe aleea cascadelor sau canyoning, fiecare dintre ele îți va colora amintirile expediției tale în Ecuador!

Image by Chris Charles

mindo

Valea Mindo este casa unei păduri tropicale muntoase, deseori acoperită de nori, unde păsările ciripesc continuu și cascadele se prăbușesc peste stânci. Mindo este unul dintre cele mai bune locuri din Ecuador pentru a face plimbări în junglă, fără a călători spre un lodge greu accesibil din Amazon. Traseele pentru drumeții pornesc în toate direcțiile din orașul Mindo. La amurg și în zori, veți putea observa o gamă uimitoare de păsări. Pregătește-te pentru întâlniri cu păsări pline de culori, cum ar fi cocoșul de stâncă, tucanii și colibri.

Image by Andrés Medina

quito

Situat la mijlocul lumii, Quito mai poartă și numele de "Fața lui Dumnezeu". Se află la 2800m altitudine și este a doua cea mai înaltă capitală din lume. Unii tind să o numească Florența Americii Latine pentru influența arhitecturală Europeană. Apropo, Quito este primul oraș din lume inclus în lista patrimoniului UNESCO, iar centrul istoric s-a păstrat cel mai bine dintre toate orașele Americii latine.  Una dintre cărțile de vizită a orașului este basilica Jurământului Național, cu o înălțime de 115m este ce mai înaltă construcție de genul din ambele Americi. Construcția sa a durat peste 100 ani și de fapt încă este în construcție. O legendă spune că atunci când va fi finisată, sfârșitul Lumii se va întâmpla.

wego_white_cube.png
Arrow+for+Page+1_1.gif
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE NOI

checklist.png
telephone.png

REGULAMENT

CONTACTE