top of page
Top
2000x2000w.png

georgia

datele călătoriei

prețul călătoriei

disponibilitate

contact

10 zile, iunie 2023

1400€

locuri sunt

+373 605 63636

Image by Jairph
Image by Tomáš Malík

Cât despre Georgia, de ea ne-am îndrăgostit la prima vedere, la prima inspirație! Și atât de tare că în decurs de doi ani și jumătate am organizat 5 călătorii #wegogeorgia! E greu de redat în cuvinte ce anume provoacă această stare de nostalgie, dorință de a reveni înapoi, dar la sigur printre toate motivele se regăsesc natura, oamenii și desigur bucătăria georgiană! 
Mestia, printre amintiri, ocupă locul întâi. Fiind îmbrățișată de munții Caucazieni, ne va fura în câteva drumeții spectaculoase, drumeții care vă vor solicita la maxim, însă merită fiecare picătură de oboseală, datorită priveliștilor care se vor deschide ochilor. Iar gândul că acolo, jos, te așteaptă trofeul în stil georgian, cu khachapuri, khinkali și chakhapuli.. 
Tbilisi cu ale sale străduțe și restaurante, Kazbegi cu grandiosul munte Kazbeg pe fundal și cel mai frumos drum din Georgia până la el, Vardzia cu priveliștea sa grandioasă completează perfect călătoria noastră în Georgia!

Image by Neil Sengupta

tbilisi

 

Orașul care demn poartă statutul de capitală a țării! Fiind creat încă 15 secole în urmă, la intersecția căilor de comerț dintre Europa și Asia, orașul nu o singură dată a fost victima atacurilor, incendiilor și transformat în ruine, însă a revenit la viață de fiecare dată. Acum, străduțele sale cât nu se poate de bine păstrează istoria acelor timpuri, fiind o plăcere să te plimbi și observi toate capodoperele sale arhitecturale.

Image by Snowscat

mestia

 

Mestia, cum am menționat și anterior, e locația noastră preferată în Georgia. Pentru faptul că păstrează imaginea autentică a țării, pentru că privind în jur, din toate părțile ești înconjurat de munți de 3-4 mii metri, având impresia că te afli în Elveția, nu în Caucaz. Obișnuim să petrecem aici 3 nopți, ca să reușim să facem drumeția la lacul Koruldi și alta la glaciar, iar pe final să ne relaxăm pe iarbă, în câmpie, la poalele muntelui Ushba!

Image by Marek Piwnicki

kazbegi
 

Drumul din Tbilisi până la Kazbegi e considerat pe bună dreptate, cel mai frumos din Georgia. Serpentine, lacuri muntoase, tuneluri și munți, iar pe final, priveliște incredibilă spre muntele Kazbegi. Să vii în Georgia și să nu vizitezi acest loc e ca și cum nu ai fost în Georgia. Iar cina în cel mai bun restaurant cu priveliștea spre munte o veți păstra în amintiri pentru mult timp!

xF9u21xPYJekEpnvQhGA.jpeg

vardzia

La sudul țării, aproape de hotarul cu Turcia, văile au ascuns în sânul lor un complex, un oraș vechi construit totalmente în stâncă. Are o sumedenie de hudițe, tuneluri ascunse în stâncă și o biserică care e deschisă până în zilele noastre. Priveliștile și orașul sunt de nedescris! 

15380478216709 martvili.jpeg

okatse & martvili canyon

Încă o zi specială în călătorie - cea în care vom vizita canyonul Okatse și Martvili. Primul oferă posibilitatea plimbării deasupra unei prăpăstii de peste 100 metri adâncime pe o platformă transparentă, cu priveliști și natură impresionantă. La cel de al doilea canyon, Martvili, ne vom plimba cu barca pentru a-l admira.

photocat-2.jpg

Bucătăria georgiană nu necesită prezentată. Deliciile ei sunt cunoscute fiecărui! Noi doar am dori să vă asigurăm că, în orișice localitate în care vom locui sau vom fi doar în trecere, deja cunoaștem restaurantele cu cele mai gustoase bucate!

Image by Patrick Keller

jvari, ananuri, rabati

Drumul dintre destinații va fi plin de opriri, căci istoria culturală a Georgiei e una bogată. În zile diferite, vom face oprire ca să vizităm astfel de locuri importante cum ar fi cetatea Rabati din Akhaltsikhe sau mănăstirile Jvari și Ananauri. Fiecare dintre ele este poziționată strategic, în locuri de unde se deschideau priveliști cât mai departe spre orizont.

homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page