logo.png

Pământul bucătăriei gustoase și oamenilor prietenoși

GEORGIA

25.09 - 05.10.2021

Cât despre Georgia, de ea ne-am îndrăgostit la prima vedere, la prima inspirație! Și atât de tare că în decurs de un an după primul grup am mai organizat încă două călătorii #wegogeorgia! E greu de redat în cuvinte ce anume provoacă această stare de nostalgie, dorință de a reveni înapoi, dar la sigur printre toate motivele se regăsesc natura, oamenii și desigur de bucătăria georgiană! 
Mestia, printre amintiri, ocupă locul întâi. Fiind îmbrățișată de munții Caucazieni, ne va fura în câteva drumeții spectaculoase, drumeții care vă vor solicita la maxim, însă merită fiecare picătură de oboseală, datorită priveliștilor care se vor deschide ochilor. Iar gândul că acolo, jos, te așteaptă trofeul în stil georgian, cu khachapuri, khinkali și chakhapuli.. 
Tbilisi cu ale sale străduțe și restaurante, Kazbegi cu grandiosul munte Kazbeg pe fundal și cel mai frumos drum din Georgia până la el, Vardzia cu a sa istorie grandioasă completează perfect călătoria noastră în Georgia!

10 ZILE
9 LOCURI

Destinația: Georgia

Perioada:  25/09 - 05/10/2021
Pașaport de călătorie: moldovenesc sau românesc

Tipul călătoriei: gastronimică, drumeție, plajă și explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazărilor: hoteluri de 3-4 stele
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-25
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare și pentru drumeție


*Covid-19 info: Pentru călătorie e nevoie de test covid negativ făcut cu maxim 72 ore până la călătorie sau certificat de vaccinare.

traseu

TBILISI

 

Orașul care demn poartă statutul de capitală a țării! Fiind creat încă 15 secole în urmă, la intersecția căilor de comerț dintre Europa și Asia, orașul nu o singură dată a fost victima atacurilor, incendiilor și transformat în ruine, însă a revenit la viață de fiecare dată. Acum, străduțele sale cât nu se poate de bine păstrează istoria acelor timpuri, fiind o plăcere să te plimbi și observi toate capodoperele sale arhitecturale.

VARDZIA

La sudul țării, aproape de hotarul cu Turcia, văile au ascuns în sânul lor un complex, un oraș vechi construit totalmente în stâncă. Are o sumedenie de hudițe, tuneluri ascunse în stâncă și o biserică care e deschisă până în zilele noastre. Priveliștile și orașul sunt de nedescris! 

AKHALTSIKHE

În drumul nostru spre Vardzia, facem oprire la una din cele mai importante fortărețe din istoria țării, reconstruită recent. Georgienii au transformat ruinele în capodoperă de artă, creând aici hotel și restaurante, fără să piardă din spiritul autentic al cetății!

MESTIA

Mestia, cum am menționat și anterior, e locația noastră preferată în Georgia. Pentru faptul că păstrează imaginea autentică a țării, pentru că privind în jur, din toate părțile ești înconjurat de munți de 3-4 mii metri, având impresia că te afli în Elveția, nu în Caucaz. Obișnuim să petrecem aici 3 nopți, ca să reușim să facem drumeția la lacul Koruldi și alta la glaciar, iar pe final să ne relaxăm pe iarbă, în câmpie, la poalele muntelui Ushba!

69802705_1372467169589356_20850302279011

KAZBEGI


Drumul din Tbilisi până la Kazbegi e considerat pe bună dreptate, cel mai frumos din Georgia. Serpentine, lacuri muntoase, tuneluri și munți, iar pe final, priveliște incredibilă spre muntele Kazbegi. Să vii în Georgia și să nu vizitezi acest loc e ca și cum nu ai fost în Georgia. Iar cina în cel mai bun restaurant cu priveliștea spre munte o veți păstra în amintiri pentru mult timp!

Bucătăria georgiană

iconfinder_georgia-national-world_394453

Bucătăria georgiană nu necesită prezentată. Deliciile ei sunt cunoscute fiecărui! Noi doar am dori să vă asigurăm că, în orișice localitate în care vom locui sau vom fi doar în trecere, deja cunoaștem restaurantele cu cele mai gustoase bucate!

despre preț

 

Preț: € 1280

✓ Zborul tur-retur din Chișinău cu Turkish Airlines
✓ Bagaj de cală 30kg și de mână 40x30x20cm
✓ Cazarea pe tot parcursul expediției*
✓ Micul dejun în unele hoteluri

✓ Mașinile în chirie pentru toată perioada
✓ Motorina
✓ Intrarea în atracțiile turistice
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mesele care nu sunt incluse în program
- Testul COVID-19
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

we go. do you?

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE