top of page
Top
Image by Artem Kniaz
2000x2000w.png

două mări, o minune a lumii și un pustiu ca pe marte

iordania

datele călătoriei

prețul călătoriei

disponibilitate

contact

01-10.11.2023

1500€

locuri disponibile

+373 605 63636

brown concrete pillar during daytime_edi
Image by Alex Vasey

Iordania, una dintre cele mai pacifiste țări în orientul mijlociu cu o bogăție a naturii de invidiat. Fiind în mare parte formată din nisip și piatră, aceste 2 materii în combinație au creat monumente naturale ce atrag călători din toate colțurile Planetei! Deșertul Wadi Rum unde s-a filmat Marțianul, Petra, orașul antic Petra care a devenit una dintre minunile noi ale Lumii, Marea Moartă și Marea Roșie.

Prima călătorie #wego în Iordania a fost tocmai în 2014 și de atunci a rămas una dintre destinațiile preferate. Ospitalitatea localnicilor a fost una de care nu prea am mai văzut în călătorii. Nu e cazul să povestim fiecare caz aparte, dar ne-au creat un sentiment de siguran
ță și stare de bine care ca un magnet atrage să revenim înapoi!

Image by yeswanth M

amman

 

Este imposibil să înțelegeți spiritul Ammanului fără a vizita cele două părți ale sale. Primul este Ammanul de Est, conservator, musulman, unde oamenii săraci cutreieră străzile înguste, iar la periferie sunt înființate tabere de refugiați palestinieni. Opusul este vestul Ammanului, cu cartierele sale moderne, cafenele și baruri moderne, colecții impresionante de galerii de artă, inclusiv artă contemporană.

Image by Ahmad Qaisieh

petra

 

Despre Petra se vorbește: „Orașul roz, la fel de vechi ca și timpul însuși”. Aceasta este de departe cea mai faimoasă atracție din Iordania. Petra este capitala antică a regatului Nabatean, sculptată chiar în stânci cu mai bine de 2 mii de ani în urmă. Datorită istoriei bogate, fermecătoare, frumuseții mistice și conservarea excelentă a monumentelor, la sfârșitul secolului trecut a fost inclusă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar în 2007 a fost aleasă ca una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Image by Juli Kosolapova

wadi rum

 

Wadi Rum este un loc uimitor, atemporal și neatins de civilizație. Vântul și soarele au influențat atât de puternic peisajul local timp de mii de ani, în urma cărora aici s-au format stânci unice, arcade, canioane. Din iunie 2011, deșertul Wadi Rum a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Image by Ricardo Frantz

dead sea


Marea Moartă este un loc unic. Nu, întradevăr. Apa din ea este extrem de sărată și conține aproape toate elementele din tabelul lui Mendeleev. Ceea ce îi oferă inevitabil proprietăți vindecătoare.

Image by Reiseuhu

red sea


Opusul Mării Moarte. Iordania are o fâșie foarte îngustă pe litoralul Mării Roșii. Stând la plajă, în stânga vezi pământurile Arabiei Saudite, în dreapta ale Israelului iar în față pe cele ale Egiptului. Marea aici e de o transparență perfectă, iar coralii renumiți din această mare îl fac un loc perfect pentru diving. În timpul anului temperaturile nu scad mai jos de 22 de grade, iar după o săptămână de explorare a Iordaniei scufundarea în mare va fi punctul de sfârșit perfect al călătoriei!

Arrow+for+Page+1_1.gif
wego_white_cube.png
homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page