top of page
Top
Image by Abdelaziz Baba
2000x2000w.png

descoperă țara cu o deosebită cultură, natură și gastronomie

maroc

datele călătoriei

prețul călătoriei

disponibilitate

contact

01.10-10.10.2023

1400€

locuri diposibile

+373 605 63636

 Street & Donkey_edited.jpg
Image by Tomáš Malík

Marocul, începând cu 2014, de când l-am descoperit pentru prima dată, continuă să fie una dintre destinațiile preferate #wego!
Suntem separați doar de 5 ore de zbor cu avionul însă diferența la nivel de mentalitate, cultură, arhitectură, bucătărie e una imensă! Practic, nu avem nimic în comun cu ei. Călătoria în Maroc e ca și călătoria într-o lume nouă, total diferită de tot ce ați văzut și cunoscut până acum! 
Începând cu acest an am decis să facem expediția diferită față de cele precedente, adăugându-i autenticitate la cazări și experiențe. Ryad-urile care le-am ales sunt dintre cele mai fotogenice, restaurantele dintre cele mai apreciate. 

Iar la întoarcere din excursia din Sahara, care în total va dura trei zile, am pregătit un bonus pentru voi - o zi de relaxare la bazin în mijlocul naturii cu priveliști și atmosferă incredibilă!

Image by Raul Cacho Oses

marrakech

 

Este una dintre capitalele antice ale Marocului, fiind amplasat la poalele munților Atlas. Atrage milioane de turiști pe an, unii luându-și calea de aici spre pustiu, alții ajung aici ca să viziteze cele 2 patrimonii UNESCO, orașul vechi - Medina și piața sa centrală - Jemaa EL Fna. Puțini sunt cei care cunosc, însă anume Marrakech era locul de inspirație a renumitului designer vestimentar Yves Saint Lauren. Casa lui în prezent este muzeu și desigur face parte din programul nostru. Grădinile lui sunt ca o oază, o gură de aer proaspăt în căldura africană.

Image by Y K

sahara

 

Capitolul Sahara a expediției în Maroc va dura 3 zile, dintre care o zi și jumătate vor fi drumul până la deșert. Sahara este cel mai mare deșert de pe Glob, ocupând un teritoriu cât aproape 300 de Moldove. Multe regiuni ale deșertului au situații tensionate și periculoase pentru turiști, ceea ce favorizează Marocul, făcându-l cea mai solicitată destinație pentru a vizita grandiosul deșert. 

Acum respirați adânc și încercați să pătrundeți din plin ideea că veți merge călare pe cămilă prin Sahara. Visul fiecărui dintre noi de la lecțiile de geografie.

Iar noaptea din deșert va fi una care o veți povesti și nepoților. Cerul plin de stele, Calea Lactee, mocnitul focului și cântecele beduinilor la tobe...

Image by Lotphy

ait benhaddou

O zi și jumătate de drum până la deșert vor fi pline de opriri. Sătucuri, canyonul în care vom nopta și acest loc - Ait Benhaddou, numit și Hollywood-ul Africii. Aici s-au filmat scene pentru filme cum ar fi Gladiator, Prince of Persia sau Game of Thrones.  

F24009B5-0CDD-4CA1-99C7-AD2397AD9FEE-scaled.jpeg

relax day

Capitala Regatului Maroc - Rabat, orașul care l-am îndrăgit cel mai mult din întregul Maroc. Pentru arhitectura sa, pentru bogățiile trecutului care le mai păstrează, pentru Medina sa specială, piața sa bogată, pentru serile plăcute petrecute cu ceai cald sub briza răcoroasă a Atlanticului!

Image by Anastasia Dimitriadi

essaouira

Încă o destinație UNESCO în Maroc - orașul alb Essaouira. Fiind situat doar la 2.5 ore distanță de Marrakech, vom dedica o zi pentru a vizita și savura acest oraș port pe coasta Atlanticului.

Rabat-Morocco.jpeg

rabat

Capitala Regatului Maroc - Rabat, orașul care l-am îndrăgit cel mai mult din întregul Maroc. Pentru arhitectura sa, pentru bogățiile trecutului care le mai păstrează, pentru Medina sa specială, piața sa bogată, pentru serile plăcute petrecute cu ceai cald sub briza răcoroasă a Atlanticului!

Image by Lukas Juhas

chefchaouen

Perla albastră a Marocului! Inițial, străzile erau vopsite în albastru de către evreii care s-au stabilit aici pentru a le readuce aminte de cer și respectiv de credința lor. În timp, evreii au plecat de aici, însă obiceiul lor a rămas. Fără însemnătate spirituală în spate, totuși asta crează un aspect neobișnuit orașului, fapt care atrage mii de călători anual!

Image by Abdelhamid Azoui

tangier

Ultima locație a noastră, de aici ne vom lua zborul spre casă. Vom avea aici aproape o zi întreagă, timp care-l vom petrece la plajă. Apele Oceanului Atlantic nu sunt dintre cele mai calde, însă dacă corpul tău încă nu s-a scufundat în Ocean vei avea ocazia perfectă să o faci!

Arrow+for+Page+1_1.gif
wego_white_cube.png
homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png
power-plug.png

EXPEDIȚII

ACASĂ

POWER BREAKS

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

checklist.png

REGULAMENT

bottom of page