facebook-2.png
instagram-2.png

WE GO Project | Chișinău, Moldova © 2013-2020.

 
logo.png

Morocco

Povestea orientului African

Morocco

12-22 octombrie

au rămas

1 loc din 12

Pentru al 5-lea an consecutiv revenim în țara culorilor, mirosurilor, țara unde fresh-ul de portocală costă 6-8 lei pentru un pahar, țară a cărei viață se naște o dată cu apusul soarelui umplând străzile cu oameni și mâncăruri orientale - Maroc! 
În călătoria care va dura 10 nopți și 9 zile dorim să vă arătăm acele locuri și peisaje prin care Marocul atrage milioane de turiști în fiecare an! Călătoria va începe în Marrakech și va urma cu o expediție de 3 zile și 2 nopți în pustiul Sahara! Apoi vom merge în Casablanca, Rabat și fantasticele orașe Meknes, Fez și orașul albastru Chefchaouen!

ITINERARUL

VEZI

Marrakech - Sahara - Marrakech - Casablanca - Rabat - Fes - Chefchaouen - Tangier

PUȚIN

DESPRE LOCAȚII

MARRAKECH
Una dintre capitalele antice ale Marocului, amplasat la poalele munților Atlas. Deși orașul nu e situat la litoral, atrage anual milioane de turiști, cea mai mare parte din ei începându-și călătoriile în pustiul Sahara de aici. Orașul vechi, Medina și piața lui centrală, Jemaa-El-Fna se află sub patrimoniul UNESCO.

SAHARA
Cel mai mare deșert de pe globul Pământesc, care se întinde în Nord de la Marea Roșie până la Atlantic și coboară în jos spre inima Africii. Având peste 8 milioane de km pătrați, pustiul nu poate fi chiar atât de simplu vizitat din cauza situației politice din regiune. Marocul însă este locul perfect și pașnic pentru a vizita Sahara. Pe parcursul expediției noastre vom vizita multe orășele mici, vom vedea cum localnicii manual țes covoare, vom vizita Hollywood-ul Marocan Mollywood - Aitbeh Haddou, vom dormi noaptea cu beduinii în deșert și încă o noapte în canion, unde stelele se văd ca în palmă.

CASABLANCA
Deși este un oraș african situat la marginea continentului, Casablanca este cel mai dezvoltat oraș al țării, cu clădiri zgârie-nori, bărbați la costum, femei cu fața neacoperită și fuste scurte, destul de europenizat cu multe localuri atractive - Casablanca este un must see în călătoria din Maroc. Și, să nu uităm de cea mai înaltă moschee din lume care atinge 200 metri și se află la fel în Casablanca.

RABAT
Capitala Regatului Maroc, Rabatul, atrage călătorii prin arhitectura sa, amestecul de stiluri europene și orientale. Deși este un business centru destul de dezvoltat, nu și-a pierdut deloc din farmecul său istoric. 

MEKNES

"Orașul sutei de minarete“ - Meknes, aici aparent fiecare cărămidă a clădirilor emana calm. Unul dintre cele trei orașe imperiale ale Marocului, Meknes, mai mult decât celelalte a reușit să păstreze atmosfera indolenței regale. Peretele fortăreței ascunde în interiorul său grădini magnifice, reflectate în suprafața nemișcată a iazului Agdal, iar zona El Gedim în fiecare noapte este umpluta cu ghicitori, jongleri, înghițitori de foc și cobre. Din Meknes puteți ajunge cu ușurință la cele mai importante ruine romane ale țării.

FEZ

Fes nu este doar cel mai vechi dintre cele patru orașe imperiale și al patrulea cel mai mare oraș al Marocului. Este, de asemenea, un monument pentru trei epoci, reflectate în primul rând în aspectul arhitectural al orașului antic. Istoria bogată a orașului Fez ia dat două "orașe vechi" - medine. Palatul Regal, cimitirul evreiesc și grădinile din Buzelud sunt în Fez al-Jidid. Medina cea mai confuză din lume este Fes-el-Bali, unde există 14 porți, 6000 de străzi, 200 de moschei și 180 de hamamuri.

CHEFCHAOUEN
Orașul Albastru, orașul care nimerește în mai toate topurile revistelor cu lista locurilor care trebuie vizitate de-a lungul vieții! 

INCLUS ÎN PREȚ

ESTE

- transferul Iași - Chișinău;
- zbor Chișinău - Marrakech, Tangier - Iași;
- toate trenurile și autobusele dintre orașe;
- bagaj de mână cu dimensiunile 56x40x20 + o geantă mică 35x20x20;
- expediția de 3zile/2nopți în Sahara;
- hotele de 2-3 stele pe parcursul călătoriei;
- excursia de o zi spre Chefchaouen;
- însoțirea grupului de către team-leader.

PREȚ

NU INCLUDE

- mâncarea - aproximativ 25-30 eur/zi;
- taxi local și tips ghizilor;
- viza (pentru cetățenii moldoveni)

VEZI

POZE DIN CĂLĂTORIA PRECEDENTĂ ÎN MAROC