Image by CALIN STAN
logo.png

descoperă țara cu o deosebită cultură, natură și gastronomie

maroc

datele călătoriei

prețul călătoriei

numărul de locuri

contact

15.04-26.04.2022

1200€

9 disponibile / 10

+373 605 63636

Marocul, începând cu 2014, de când l-am descoperit pentru prima dată, continuă până în prezent să fie una din destinațiile noastre preferate! În toți acești ani de călătorii încă nu am descoperit o destinație mai apropiată de noi geografic, însă care să ofere atât de multe experiențe orientale autentice! Bucătărie delicioasă, arhitectura care nu o vei încurca cu nici una alta, natura atât de diversă, căci ajungem și în munți, și la Ocean, și în deșert!  Cireașa călătoriei, desigur, este experiența din pustiu, acea noapte petrecută în camping cu beduini, care ne vor pregăti cina lor tradițională iar după ne vor strânge în jurul focului să ne cânte la tobe cântecele lor autentice. Și desigur, drumul până la camping și după înapoi la civilizație îl parcurgem pe cămile! Doar imaginați-vă că sunteți pe cămilă în cel mai mare deșert de pe Glob!
 

Image by Yeo Khee

Destinația: Maroc

Perioada:  15-26 aprilie 2022
Pașaport de călătorie: la moment doar cu cel românesc

Tipul călătoriei: aventură, cultural și explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazărilor: hoteluri de 3-5 stele
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-25
Echipament necesar: haine confortabile pentru explorare și plimbări
Temperaturile locale: de la +18-20 în nordul Marocului până la +30-35 în Marrakech și deșert.


*Covid-19 info: Pentru călătorie e nevoie doar de pașaport românesc și vaccin sau test covid negativ făcut cu maxim 48 ore până la călătorie.

highlights

MARRAKECH

 

Este una dintre capitalele antice ale Marocului, amplasat fiind la poalele munților Atlas. Atrage milioane de turiști pe an, unii luându-și calea de aici spre pustiu, alții ajung aici ca să viziteze cele 2 patrimonii UNESCO, orașul vechi - Medina și piața sa centrală - Jemaa EL Fna. Puțini sunt cei care cunosc, însă anume Marrakech era locul de inspirație a renumitului designer vestimentar Yves Saint Lauren. Casa lui în prezent este muzeu și este deschis pentru toți doritorii!

Image by Jimmy JAEH
Image by Juan ignacio Tapia
Image by Tom Tiepermann

CASABLANCA

Oraș-port, Casablanca este cel mai dezvoltat oraș al țării! Fiind un oraș măreț, dezvoltat, cu clădiri zgârie-nori și toate casele vopsite în alb (de unde și provine denumirea orașului: casa=casă, blanca = albă), totuși acest oraș ar fi lipsit din itinerarul nostru dacă nu moscheea Hassan II, care este cea mai înaltă din lume, având peste 200 metri înălțime!

Image by Fabio Santaniello Bruun

RABAT

Capitala Regatului Maroc - Rabat, orașul care l-am îndrăgit cel mai mult din întregul Maroc. Pentru arhitectura sa, pentru bogățiile trecutului care le mai păstrează, pentru Medina sa specială, piața sa bogată, pentru serile plăcute petrecute cu ceai cald sub briza răcoroasă a Atlanticului!

Image by Niklas Schweinzer

SAHARA

 

Capitolul Sahara a călătoriei va dura 3 zile, dintre care 2 vor fi drumul până la el. Sahara este cel mai mare deșert de pe Glob, care în Nord se întinde de la Marea Roșie până la Atlantic, apoi coboară în jos, spre inima Africii. Având peste 8 milioane de km pătrați pustiul nu e simplu de vizitat din cauza situației politice din regiune. Marocul însă este locul potrivit pentru a-l vizita. Pe parcursul expediției spre deșert vom vizita multe orășele mici, principalul fiind Ait Benhhadou, numit și Hollywood-ul African. Aici s-au filmat scene din filme cum ar fi Gladiator, Prince of Persia sau Game of Thrones.  

Image by Cassie Smart
Image by Yeo Khee
Image by Tomáš Malík

FEZ

Datorită serialului "El Clone", multor femei li s-a creat un vis, de a ajunge în orașul în care s-a filmat acest serial. Medina, orașul vechi a Fezului a servit drept "scenă" pentru regizorii serialului. Având 14 porți, peste 6000 de străzi și peste 200 de moschei, este cea mai aglomerată și "încălcită" medină din lume.

Image by Carlos Ibáñez

CHEFCHAOUEN

Perla albastră a Marocului! Inițial, străzile erau vopsite în albastru de către evreii care s-au stabilit aici pentru a le readuce aminte de cer și respectiv de credința lor. În timp, evreii au plecat de aici, însă obiceiul lor a rămas. Fără însemnătate spirituală în spate, totuși asta crează un aspect neobișnuit orașului, fapt care atrage mii de călători anual!

Image by Kyriacos Georgiou

DESPRE PREȚ

Preț: € 1200

✓ Transferul Chișinău-București-Chișinău
✓ Zborul București - Maroc - București

✓ Bagaj de mână 54x40x20 cm și încă una de 40x25x20cm
✓ Cazarea pe tot parcursul expediției*
✓ Transportul interurban (tren/autobuse)
✓ Excursia spre Sahara de 3 zile / 2 nopți
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mesele care nu sunt incluse în program
- Tips pentru ghizi locali
- Cheltuieli personale

- Testul COVID-19 (dacă e necesar)
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

WE GO. DO YOU?

451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE NOI

checklist.png
telephone.png

REGULAMENT

CONTACTE