logo.png

THE STORY OF AFRICAN ARABIC GEM

MOROCCO

Marocul, începând cu 2014, de când l-am descoperit pentru prima dată, continuă până în prezent să fie una din destinațiile noastre preferate! În toți acești ani de călătorii încă nu am descoperit o destinație mai apropiată de noi geografic, însă care să ofere atâtea experiențe orientale autentice! Bucătărie delicioasă, arhitectura care nu o vei încurca cu nici una alta, natura atât de diversă, căci ajungem și în munți, și la Ocean, și în deșert!  Cireașa călătoriei, desigur, este experiența din pustiu, acea noapte petrecută în camping cu beduini, care ne vor pregăti cina lor tradițională iar după ne vor strânge în jurul focului să ne cânte la tobe cântecele lor autentice. Și desigur, drumul până la camping și după înapoi la civilizație îl parcurgem pe cămile! Doar imaginați-vă că sunteți pe cămilă în cel mai mare deșert de pe Glob!
 

morocco.png

MAROC

OCTOMBRIE 2020

€ 850
10 ZILE
9 LOCURI

CUNOASTE LOCATIILE

MARRAKECH

 

Este una dintre capitalele antice ale Marocului, amplasat fiind la poalele munților Atlas. Atrage milioane de turiști pe an, unii luându-și calea de aici spre pustiu, alții ajung aici ca să viziteze cele 2 patrimonii UNESCO, orașul vechi - Medina și piața sa centrală - Jemaa EL Fna. Puțini sunt cei care cunosc, însă anume Marrakech era locul de inspirație a renumitului designer vestimentar Yves Saint Lauren. Casa lui în prezent este muzeu și este deschis pentru toți doritorii!

morocco.png
morocco (1).png

CASABLANCA

Oraș-port, Casablanca este cel mai dezvoltat oraș al țării! Fiind un oraș măreț, dezvoltat, cu clădiri zgârie-nori și toate casele vopsite în alb (de unde și provine denumirea orașului: casa=casă, blanca=albă), totuși acest oraș ar fi lipsit din itinerarul nostru dacă nu moscheea Hassan II, care este cea mai înaltă din lume, având peste 200 metri înălțime!

RABAT

Capitala Regatului Maroc - Rabat, orașul care l-am îndrăgit cel mai mult din întregul Maroc. Pentru arhitectura sa, pentru bogățiile trecutului care le mai păstrează, pentru Medina sa specială, piața sa bogată, pentru serile plăcute petrecute cu ceai cald sub briza răcoroasă a Atlanticului!

SAHARA

 

Capitolul Sahara a călătoriei va dura 3 zile, dintre care 2 vor fi drumul până la el. Sahara este cel mai mare deșert de pe Glob, care în Nord se întinde de la Marea Roșie până la Atlantic, apoi coboară în jos, spre inima Africii. Având peste 8 milioane de km pătrați pustiul nu e simplu de vizitat din cauza situației politice din regiune. Marocul însă este locul potrivit pentru a-l vizita. Pe parcursul expediției spre deșert vom vizita multe orășele mici, principalul fiind Ait Benhhadou, numit și Hollywood-ul African. Aici s-au filmat scene din filme cum ar fi Gladiator, Prince of Persia sau Game of Thrones.  

camel.png

FEZ

Datorită serialului "El Clone", multor femei li s-a creat un vis, de a ajunge în orașul în care s-a filmat acest serial. Medina, orașul vechi a Fezului a servit drept "scenă" pentru regizorii serialului. Având 14 porți, peste 6000 de străzi și peste 200 de moschei, este cea mai aglomerată și "încălcită" medină din lume.

CHEFCHAOUEN

Perla albastră a Marocului! Inițial, străzile erau vopsite în albastru de către evreii care s-au stabilit aici pentru a le readuce aminte de cer și respectiv de credința lor. În timp, evreii au plecat de aici, însă obiceiul lor a rămas. Fără însemnătate spirituală în spate, totuși asta crează un aspect neobișnuit orașului, fapt care atrage mii de călători anual!

maps-and-location.png
location.png

€ 850
Pretul include

- Transferul Chișinău - București - Chișinău;

- Zborul București - Maroc - București;
- Bagaj de mână cu dimensiunea 54x40x20cm și o geantă mică personală;

- Cazare pentru toată perioada în hoteluri de 3-4*;

- Transportul interurban (tren/autobuse);
- Intrarea în muzeele și atracțiile turistice din program;
- Excursia de 3 zile / 2 nopți spre Sahara;
- Însoțirea grupului de către Team Leader.

- Meselor care nu sunt incluse în program;
- Tips pentru ghizi;
- Cheltuieli personale.

Cheltuieli

suplimentare

Informatie

utila

- Tipul călătoriei: city walking, culture discovering, aventuri
- Numărul de nopți în călătorie: 9
- Numărul maxim de persoane în grup: 9
- Tip cazare: hotele 3-4*
- Pentru cetățenii moldoveni este nevoie de aplicat pentru viză la București.

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE