Image by Paul Lequay
logo.png

tu descoperi locul, iar el te descoperă pe tine

peru

datele călătoriei

prețul călătoriei

numărul de locuri

contact

aprilie 2023

3100€

9 disponibile / 10

+373 605 63636

Cerros-de-Mavecure-Colombia-_gabrielp07_
Image by Ben Ostrower

Te îndemn să dai Play și lasă sunetele călătoriei să răsune pe fundal până tu faci cunoștință cu informația

Peru mereu a ocupat unul dintre 5 locuri în topul WE GO, din diferite aspecte - gastronomic, cultural, cel al frumuseții naturii. Dar este un anumit aspect, unul greu de explicat, în care Peru e pe primul loc. E un aspect firav, unul la nivel de senzații, trăiri. Ca un magnet puternic atașat de inimă tot se trage înapoi spre acele locuri. Posibil e din motiv că altitudinile acelor tărâmuri des te pun la încercare, te fac să părăsești zona ta de confort, pe alocuri să lupți cu tine, pentru că altfel nu ai cum. În mare parte călătoria va decurge la altitudini de peste 3000m și vom ajunge aproape sub 5000m, ceea ce pentru mulți va fi pentru prima dată în viață. 
Machu Picchu, Ollantaytambo, Saksaywaman, aceste locuri, dincolo de răspunsurile care oamenii de știință le au despre aceste locuri, păstrează mult mai mult mister. Ceea ce nu se cunoaște despre aceste locuri îi o carte cu mult mai groasă decât cartea cu informația cunoscută. Și deși omenirea consideră că a găsit răspuns la întrebările principale - adevărul e că nu, nici pe aproape. 
Te invităm într-o călătorie în care vei vedea de toate - Ocean, deșert, cel mai mare lanț muntos de pe Planetă, junglă, vulcani, ghețari, lacuri de o frumusețe extraterestră! Peru este una dintre cărțile de vizită a proiectului WE GO, și doar ajungând acolo, vei înțelege de ce!

Image by Willian Justen de Vasconcellos

lima

Lima am îndrăgit-o din prima. În primul rând pentru apusurile sale. Soarele aici în fiecare zi răsare de după munți și apune în Ocean, devenind o atracție turistică în sine. Care nu ar fi planul zilei în Lima, seara obligatoriu vom petrece Soarele iar după vom merge la cină. Puțini care cunosc, dar Lima este considerată capitala gastronomică a Americii de Sud. Noi cunoaștem locurile în care cina va fi o experiență.
Tot restul timpului din Lima îl vom dedica explorării orașului, care, la ai să-i aproape 500 de ani de la fondare are o sumedenie de clădiri coloniale și parcuri frumoase, nemaivorbind de cafenele și magazine cu suvenire drăguțe.

Image by Adèle Beausoleil

paracas
 

Sătuc pescăresc la sud de Lima, este orașul de pornire a excursiilor spre insulele Ballestas, care sunt casă pentru unul dintre cele mai importante ecosisteme din lume. Zeci de specii de păsări și mii dintre ele concomitent în aer. Când au fost descoperite aceste insule, stratul superior format de găinațul păsărilor era de 70 metri! Comoară de îngrășăminte naturale care a adus nu puțini bani bugetului țării. Pe lângă păsări vom vedea foci, iar dacă norocul va fi de partea noastră vom vedea delfini și penguini.
Partea continentală a rezervației reprezintă un deșert de-o frumusețe rară, care cândva era și el fundul mării.

Image by Ze Paulo Gasparotto

huacacina

 

Un loc magic în traseul nostru îl prezintă dunele de nisip de sute de metri în înălțime! Ele îți vor oferi senzații de care sau n-ai trăit deloc, sau nu ai trăit demult. Te așteaptă 3 dune, în ordine crescătoare după înălțime, de unde-ți vei da drumul la vale cu sandboardul. Începătorii o fac culcați pe burtă, iar dacă ai curajul, fă-o din picioare! Altă experiență e goana cu 70-100km/h cu buggy-ul pe acești munți de nisip. Adrenalină îți va ajunge până la finele expediției! Vom sfârși ziua pe cea mai înaltă dună din preajmă, petrecând soarele în nisip.

Image by Amilcar Alvarez Garcia

arequipa

Orașul Arequipa este considerat unul dintre cele mai frumoase din țară. La sfârşitul secolului al XVIII-lea spaniolii au ridicat aici multe cădiri în stil colonial din piatră vulcanică albă. În secolul XIX-lea, orașul a fost distrus de cutremur, dar a fost complet restaurat aproape la frumusețea sa inițială.

Arequipa este considerată capitala culturală a Peruului, aici există multe catedrale și parcuri frumoase. Mai mult, acest oraș este un adevărat paradis al gurmanilor. În Arequipa, bucătăria peruană este reprezentată în toată diversitatea sa și are cel mai mare număr de restaurante din oraș pe cap de locuitor.

Image by Stefano Garay

cusco
 

Orașul Cuzco, capitala anticului imperiu Incaș, este inclus în întregime pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acesta este unul dintre cele mai vechi și mai ciudate orașe din lume - săpăturile arheologice indică faptul că prima așezare umane aici au apărut acum aproximativ 3000 de ani. Denumirea orașului ia naștere în limba Quechua, de la cuvântul "qosqo", care înseamnă "buricul lumii" sau "centrul universului". De ce acest loc a primit anume așa denumire este mister, ca și tot ce înconjoară acest oraș. Împrejurimile acestui oraș sunt arhipline de situri arheologice și orașe antice construite conform unor legi matematice și fizice care până în ziua de astăzi fac păr sur oamenilor de știință. Are oare vreo energie magică anume această locație geografică care a împins oamenii către creații uimitoare sau e doar o coincidență? Urmează să simțim pe propria piele. Plimbările printre străduțele orașului induc în eroare, ai impresia că parcă te plimbi concomitent în 2 timpuri, prezent și unul cu 500-1000 ani în urmă. 
Orașul va fi și "capitala" călătoriei noastre, căci anume de aici vom porni spre cele mai impresionante situri arheologice din Peru!

Image by McKayla Crump

rainbow mountain
 

Vinicunca - cunoscută și sub numele de Muntele celor șapte culori sau, mai simplu, Muntele Curcubeu, a fost descoperit abia acum patru ani, când zăpada care o acoperea s-a topit, dezvăluind frumusețea naturală a munților de dedesubt. Condițiile mediului în combinație cu mineralele unice care s-au depozitat în acest loc au format o capodoperă care acum nu poate fi omisă din traseul călătoriei în Peru!

Image by Renny Gamarra

sacred valley
 

În timpul șederii în Cusco ne mai așteaptă o excursie de o zi întreagă în Valea Sacră, în care vom vizita celebra cetate Ollaitaytambo, minele de sare ale incașilor Maras și laboratorul agricol al vechilor indieni Moray.

În Morai se află un complex mare de ruine neobișnuite din vremea civilizației incașe, format din 4 terase rotunde uriașe, dintre care cea mai mare are aproximativ 30 de metri adâncime. Cercetătorii sugerează că a existat un laborator agricol, unde datorită diferenței de temperatură a aerului dintre terasele superioare și inferioare care ajunge până la 6°C, au selectat cele mai bune condiții pentru diverse culturi și legume. Diferite niveluri ale teraselor Morai primeau cantități diferite de lumină și precipitații. Probele de sol de pe terase au arătat că acesta a fost adus din diverse regiuni ale Peru, astfel, incașii au determinat în practică care plante erau mai potrivite pentru anumite condiții naturale.

Image by Giacomo Buzzao

salkantay trek

Trei zile de disconexiune de la tot ce înseamnă civilizație și conexiune la tot ce înseamnă Tu! Trei zile de drumeție cu o distanță totală de 40km printre Anzi, cu altitudine de la 3200 până la 4700m! Nu-i ușor, dar nici greu nu e. E despre depășire, despre călirea ta psihologică și purificare. Căci anume așa dorim să ajungem în Machu Picchu, curățați de gânduri și griji, ca locul să ne pătrundă cât mai adânc. 
În cele 3 zile de drum vei ajunge la unul dintre cele mai frumoase lacuri muntoase din lume - Humantay, vei admira măreția muntelui Salkantay (6271m), iar în ziua 3-a te vei combina drumeția cu relaxare în băi termale și la dorință vei zbura cu zip line-ul!

Image by Sebastian Tapia Huerta

machu picchu

Cireașa de pe tort a călătoriei, una dintre șapte minuni ale lumii! Acest oraș al incașilor probabil este cel mai misterios loc dintre toate cele șapte noi minuni. E superb absolut prin tot - locație, mister, monumente, legende. Perfecțiunea matematică, astrologică pur și simplu lasă fără cuvinte. Nu se știe exact până când a fost locuit și de ce băștinașii au plecat din el. Iar ca să pătrundem locul și mai profund, vom ajunge la el pe jos, pe calea Salkantay, timp de 3 zile. 

Image by Ivars Utināns

suplimentar: amazon

Dacă dispui de încă 5 zile libere, am dori să-ți arătăm unul dintre cele mai vii locuri de pe planeta noastră și cu siguranță unul crucial pentru menținerea vieții pe pământ - Amazonul! Pădurile ocupă jumătate de continent sud-american, iar râul Amazon după debit e cel mai voluminos din lume, având în sine mai multă apă decât 10 cele mai mari râuri din lume la un loc (cu excepția sa). Vei cutreiera jungla cu un ghid local, care ne va povesti despre importanța fiecărei plante în ecosistem, cu barca vom merge spre alte localități băștinașe, vom savura din lipsa conexiunii mobile. Timpul liber îl poți petrece cum dorești - citind o carte în hamac, te poți plimba prin preajma lodge-ului sau să planifici pașii următori ai vieții tale la întoarcere acasă. Dacă dorești, poți participa la un ciclu de sesiuni de ayahuasca, medicina indigenilor de aici, care lecuiește corpul fizic și cel spiritual.

Arrow+for+Page+1_1.gif
wego_white_cube.png

video din expeditia #wegoperu 2017

homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

ACASĂ

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE WE GO

checklist.png

REGULAMENT