azores viewpoint.jpeg
logo.png

HAWAII ESTULUI SUNT CONSIDERATE

INSULELE AZORE

27.08 - 08.09.2021

Este greu de crezut că în secolul XXI, în secolul când călătoriile au devenit mai accesibile ca oricând în istorie, când orice loc al Planetei a devenit posibil de accesat, rămâne un miracol cum aceste insule în inima Oceanului Atlantic au reușit să rămână neobservate de masa turistică. Autenticitate, liniște și aventuri, asta pot oferi aceste insule călătorului care decide să le viziteze. Când vorbim despre autenticitate, avem în vedere modul de trai al oamenilor, aspectul sătucurilor păstrat de decenii, bucătărie unică și priveliști care nu pot fi confundate cu nici un alt loc pe planetă. Când vorbim despre liniște, ne referim la starea care ți-o oferă acest loc. Indiferent de activitatea care o faci, în spatele ei mereu se va afla liniștea. Când vorbim despre aventură, ne referim la drumețiile prin munți, junglă, trasee cu bicicleta și plimbare cu kayakul în crater de vulcan. Insulele Azore sunt incredibile și vrem să vă convingeți de asta!

13 ZILE
9 LOCURI

Destinația: Portugalia și insulele Azore

Perioada:  27.08 - 08.09.2021
Pașaport de călătorie: pașaport european

Tipul călătoriei: gastronimică, drumeție, plajă și explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazărilor: case private și hoteluri de 3-4 stele
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-25
Nivel de solicitare fizică:
 2/5
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare și pentru drumeție


*Covid-19 info: Portugalia la moment prezintă risc minim de infectare. Pentru călătorie e nevoie de pașaport european și test covid negativ făcut cu maxim 72 ore până la călătorie sau certificat de vaccinare completă.

LOCAȚII

poco da ribeira.jpeg

Când facem descrierea unei călătorii, obișnuim să descriem fiecare locație vizitată separat. În cazul acestei călătorii, Azores parcă nu poate fi divizat în locuri și drumul până la ele, căci drumul parcurs taie respirația la fel cum o face locul spre care mergi. Și pe final de vară, când deja nu vom mai putea suporta căldura, Azorele vor fi ca o oază de aer proaspăt, căci temperatura acolo nu depășește 25 de grade în august.

Dacă ați reușit să călătoriți suficient până acum și ați ajuns cumva în Noua Zeelandă, Bali și Hawaii, păi dacă le-ați combina pe toate trei într-o singură locație, Azorele ar fi acea combinație. Ocean, junglă, cascade, oițe și vaci, verde abundent și liniște.
Imposibil să nu te îndrăgostești de acest loc!

Image by Damir Babacic

Dintre activitățile care le vom face pe insulele San Miguel și Flores, dorim obligatoriu să menționăm plimbarea cu kayakul în interiorul craterului vulcanic unde acum e lac de culoare azurie, cât și plimbarea cu bicicleta în jurul lui, drumețiile prin păduri tropicale spre cascade, trezirile dis-de-dimineața ca să întâlnim răsăritul și desigur vom vâna și apusuri, vom gusta mâncăruri tradiționale (legume și carne coapte în sobe vulcanice), ne vom relaxa în băi naturale cu apă termală și multe, multe alte experiențe memorabile!

LISABONA

Insulele Azore nu vor fi unica locație vizitată. Portugalia continentală ne așteaptă și ea. Desigur, orașul capitală - Lisabona. Vom ajunge aici nu din motiv că e orașul principal al țării, dar pentru plimbări lungi pe străduțele sale ba în sus, ba în jos, căci Lisabona e situată pe 7 dealuri, respectiv străzile adesea se transformă în scări. Farmecul plimbării îl crează desenele din ceramică de pe fiecare casă, ferestrele cu ghivece cu flori colorate, balcoane mici și lenjeria agățată pe ele la uscat, sunetele romantismului urban fado și nebunesc de frumos al limbii portugheze.

PORTO

Fiecare care ajunge în Porto simte acea diferență inexplicabilă dintre acest oraș și restul țării. Fiind amplasat mai la nord, are o altă climă, e mai verde și are un farmec aparte. Din 1996 a devenit patrimoniu UNESCO.
Cândva a fost capitală țării, acum însă a rămas doar capitala portweinului (vinul care se produce doar în această regiune).

DESPRE PREȚ

Preț: € 1100

✓ Toate zborurile din program cu decolare de la București (7 la număr)
✓ Transport tur-retur Chișinău-București
✓ Cazarea pe durata întregii călătorii în hotel și vilă*
✓ Mașinile în chirie pentru toată perioada în Azores
✓ Activitățile din program și intrarea în atracțiile turistice
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoț
irea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mesele
- Motorina
- Testul COVID-19 (după necesitate)
 

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

WE GO. DO YOU?

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE