logo.png

o insulă - trei mări

21.07 - 01.08.2021

CRETA

Și totuși, cât de mult pandemia a schimbat percepția pentru călătorii, că destinații cândva ușor accesibile acum devin lux, se transformă din obișnuite în exotice. Grecia s-a transformat, pe parcurs, în "O, Grecia!". WE GO, în bagajul său de expediții, nu are nici o călătorie de grup în Grecia până acum. Acum însă a venit momentul să o luăm de la început, dintr-un nou punct zero. De ce Creta? Pentru că există posibilitatea zborului direct din Chișinău. Dar evident, nu doar asta. Creta, fiind cea mai mare insulă a Greciei, ascunde pe Pământurile sale sute de plaje, mituri și tradiții. Este bucățica de Pământ cu cea mai veche istorie din întreaga Europa! Iar apele sale sunt considerate cele mai curate dintre toate țărmurile Europene. Palmieri, apusuri, pâine cu ulei de măsline, munți și defileuri. Băștinașii sunt foarte ospitalieri și niciodată nu vă vor lăsa flămând și vă vor învăța să trăiți corect în viziunea lor - echilibrat și fără grabă.

10 ZILE
9 LOCURI
green%2520leaves%2520with%2520black%2520

Destinația: Grecia, insula Creta

Perioada:  21/07 - 01/08/2021
Pașaport de călătorie: Doar cu cel românesc

Tipul călătoriei: gastronimie, plajă și explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazării: vilă privată
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €20-30
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare.


*Covid-19 info: Grecia se află în lista tărilor cu risc minim de infectare. Momentan, în Grecia se poate călători în baza pașaportului românesc plus test Covid negativ sau certificatului de vaccinare.

locații

CHANIA

Chania este principalul oraș din Creta de Vest și a fost capitala insulei până în 1971, când s-a mutat în Heraklion. Cu vedere la Marea Egee și având Munții Albi pe fundal, care sunt înzăpeziți iarna, aspectul orașului vechi datează din timpurile petrecute sub Veneția (1204-1645). Chania este un loc minunat de explorat pe jos.

Alei romantice cu clădiri în culori pastelate închise în rămășițele zidurilor defensive din secolul al XVI-lea, orașul se extinde până la un port de pescuit frumos. Piața municipală, construită în 1911, merită vizitată pentru produsele proaspete de sezon și cadourile, cum ar fi brânza cretană și mierea.

Image by Tomas Eidsvold
Image by Emily Karakis
Image by Andreas Pajuvirta
Image by Giakoumakis Aerial Video

HERAKLION

Heraklion nu este doar centrul vieții moderne din Creta, ci și un oraș cu un bogat patrimoniu cultural. Turiștii pot vizita astfel de situri arheologice precum labirintul Minotaurului din Palatul Knossos, cunoscut de toată lumea din mituri și legende sau săpăturile orașelor minoice. Trecutul bogat coexistă armonios cu frumusețea naturală a acestui loc. Pante cu vedere la mare, grădini pline de viță de vie și măslini, pietriș și plaje cu nisip - toate acestea sunt împrejurimi pitorești ale orașului Heraklion.

Image by Malcolm Lightbody
Image by Adrien Delforge

RETHYMNON

La jumătatea distanței dintre Chania și Heraklion, minunatul oraș vechi Rethymnon este alcătuit în mare parte din clădiri din epoca venețiană, deși mai persistă și unele dovezi ale anilor petrecuți sub stăpânirea turcească (1669-1898), cum ar fi falnicul minaret.

Rethymnon are tot ce este nevoie pentru a justifica părăsirea plajei pentru o zi.

rethymnon.webp

PLAJE

Image by ERROR 420 📷

BALOS

Ce o face această plajă unică? În primul rând, faptul că aici puteți număra zeci de nuanțe de apă și, în al doilea rând, prin faptul că în acest loc se întâlnesc trei mări: Ionica, Egee și Libiei. Încercați să determinați în ce mare înotați acum.. iar numărul de nuanțe de albastru și transparența apei sunt pur și simplu uimitoare.

ELAFONISI

Elafonissi, o plajă situată pe o mică insulă cu același nume. Dacă ați început să vă întrebați cum să ajungeți pe insulă, atunci nu ar trebui să vă gândiți mult timp, ci doar să parcurgeți o distanță de o sută de metri. La urma urmei, va trebui să le treceți prin apă cu doar 20 de centimetri adâncime.

Nisipul roz de pe plajă s-a format datorită conținutului unei cantități mari de rămășițele coralilor, cochiliilor mici și stelelor marine. Fundul e de această culoare chiar și la adâncime. Culorile nisipului joacă de la roz pal spre violet.

elafonisi.jpeg
preveli.jpeg

PREVELI

kommos.jpeg

KOMMOS

SEITAN LIMANIA

seitan-limania.jpeg

FALASSARNA

falassarna.jpeg

despre preț

 

Preț: € 780

✓ Zborul international tur-retur
✓ Bagajul de mână 54x40x20 si rucsac

✓ Masinile în chirie pentru toată periada
✓ Cazarea pe tot parcursul expeditiei*
✓ Sesiune de yoga, meditatie si sound healing
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însotirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


✓ Mesele

✓ Motorina

✓ Testul COVID-19 (după necesitate)

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plăti avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de același sex

we go. do you?

homepage.png
451494_globe_world_country_earth_global_icon (1).png

EXPEDIȚII

ACASĂ

451470_camera_image_media_multimedia_photo_icon.png

AMINTIRI

dna.png

DESPRE WE GO

checklist.png

REGULAMENT