top of page
Top
Image by Aquiles Carattino
2000x2000w.png

dincolo de locațiile comerciale, doar adevăratul

mexic

datele călătoriei

prețul călătoriei

numărul de locuri

contact

02.02-20.02.2023

2950€

7 disponibile / 10

+373 605 63636

De obicei, primul lucru care îl asociază călătorul auzind despre Mexic, dincolo de seriale, sunt popularele atracții turistice Cancun sau Tulum. În una din călătoriile noastre noi deja fusesem pe ruta Cancun - piramidele Chichen Itza - Tulum. Da, a fost frumos, dar până la urmă lipsește sentimentul că am fost în Mexic, căci adevăratul Mexic e dincolo de peninsula Yucatan. Pentru călătoria de acum am pregătit o rută pe cât se poate de autentică, despre ce te vei convinge citind descrierea expediției. 

Desert at Dusk_edited.jpg

Destinația: Mexic - regiunile Hidalgo, Puebla, Queretaro, Michoacan și California de Sud
Pașaport de călătorie: românesc
Vaccin sau test PCR:
nu sunt obligatorii

Tipul călătoriei: explorarea orașelor, întâlnirea cu natura, drumeții scurte, plajă

Tip transport: avion, mașini în chirie de tip SUV

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazării: hotel 3-5 stele

Cheltuielile pe parcursul călătoriei: aproximativ €400-500

Echipament necesar:  Haine confortabile pentru plimbare și pentru drumeție. Temperaturile în călătorie vor fi ziua peste 20 grade, însă pentru unele dimineți vor trebui haine cu mâneca lungă.

HIGHLIGHTS

mexico city

Image by Marisol Benitez

Mexico City, cel mai mare oraș din lume și unul dintre cele mai populate de pe planetă, este situat într-o vale pitorească înconjurată de munți. A fost ridicată pe locul așezării legendarului trib aztec. Dincolo de prejudecățile legate de el, acest oraș îndrăgostește de sine, dacă îl descoperi corect. Noi neapărat o vom face așa, vizitând casa renumitei Frida, muzeul antropologiei, biblioteca Wander și vom mânca în cele mai gustoase și autentice restaurante.

Image by Bhargava Marripati
Image by Pedro Lastra

cholula
 

Cunoașteți unde se află cea mai mare piramida din lume? Nu, nu la Giza. Conform Cartea Recordurilor Guiness, cea mai voluminoasă construcție vreodată construită de oameni este Marea Piramidă din Cholula, care are suprafața la bază de 4 ori mai mare decât a piramidei egiptiene, 450x450 metri, comparativ cu 230x230 metri, cedează doar la înălțime, având 55 metri (137m cea din Giza). Orașul mai atrage turiștii prin frumoasa mănăstire din imagine ce are pe fundal vulcanul Popocatepetl.

teotihuacan 


Teotihuacan - ruinele celui mai vechi oraș din emisfera vestică, situat la 50 de kilometri nord-est de la Mexico City. Majestuoasele piramide din Teotihuacan păstrează secretele civilizației dispărute din Mesoamerica. Numele adevărat al civilizației care a construit Teotihuacan, numele real al orașului, cine au fost conducătorii săi, istoria aparației, vieții și motivele declinului civilizației sunt încă un mister pentru omenire. Cu toate acestea, ruinele maiestuoase care au supraviețuit până în prezent atrag arheologi și călători din întreaga lume în „orașul în care s-au născut zeii”...

Image by Abimelec C.
Image by Matheus Lourenço

observarea balenelor sure


Probabil ți s-a întâmplat în vreo călătorie să mergi în excursie pentru a vedea balene și cu o probabilitate foarte mare nu le-ai văzut deloc sau în cel mai bun caz, ai văzut în depărtare spatele balenei care a ieșit să tragă aer înainte de a se scufunda. Dacă pe planeta noastră și există locuri perfecte pentru a vedea balenele în libertate, păi Guerrero Negro în regiunea California de Sud a Mexicului e unul din astfel de locuri. Apele calde și lipsite de prădători atrag balenele pentru a da naștere următoarei generații, călătorind încoace tocmai din Alaska și Marea Bering. Concomitent în apele de aici pot fi câteva mii de balene. 
Curiozitatea - trăsătura care deosebește balenele sure de celelalte. Nu-i nevoie să le cauți, balenele singure vin spre bărcile cu oameni din curiozitate. Trăsătură care în secolul XIX-XX mai nu a dus spre dispariția speciei. Oamenii, folosindu-se de asta, vânau balenele fără milă.
Balenele vor fi atât de aproape de barcă, că le veți putea și atinge. Emoțiile și amintirile le veți păstra pentru toată viață!

Image by Dan Meyers
GettyImages-127018791-5aa2c6821d640400378c9791.jpeg
DSCN4981.jpeg
red-sustainable-travel.jpeg

înot cu leii de mare sau balenul rechin
 

Nu, nu este periculos! 
Lângă orașul La Paz este un grup de insule considerate ca fiind Galapagosul Mexicului. Aici trăiește permanent o colonie de foci, aproximativ 400. Acesta este unul din puținele locuri pe Pământ unde se poate înota cu ele, iar cele mai jucăușe nu se pot abține tentației să se joace cu înotătorii. Ca și opțiune alternativă, puteți alege să înotați cu cei mai mari pești din lume - balena rechin!

migratia fluturilor monarch


Fluturele monarh este o specie de fluturi din familia Nymphalidae. În fiecare toamnă, milioane de acești fluturi migrează din Canada la sud în California și Mexic pentru iarnă și se întorc la nord în Canada vara. Este unicul fluture de pe planeta noastră care migrează în mod regulat de la nord la sud, așa cum fac păsările. Dar cel mai uimitor lucru este că niciun fluture nu face o călătorie completă. Acest lucru se datorează faptului că viața unui fluture este scurtă, iar pe toată perioada migrației sunt înlocuite 3 - 4 generații de fluturi. Nu se știe încă cum fluturii învață drumul înapoi către locurile de iarnă ale strămoșilor lor.

Un lucru este sigur - momentul zilei când toate miile de fluturi încep a zbura concomitent se transformă într-un spectacol de care nu vei mai vedea nicăieri! Poveste! 

Image by britt gaiser
fluture-migrator.jpeg
Image by Alex Guillaume
51336959188_7ab3a560cd_b.jpeg
57de76f56297b2895fea40a5e1ebb436.jpeg

grotele tolantongo
 

Grotele Tolantongo - canion cu izvoare termale naturale. În traducere asta înseamnă "locul unde izvorăsc apele calde". Aici sunt amenajate piscine, băi, există chiar și o peșteră-saună - ce mai este nevoie pentru o relaxare completă după câteva zile de explorare și impresii? 
Iar în amiaza zilei, când soarele încălzește cel mai puternic, te poți plimba de-a lungul râului, printre copacii tropicali, pietrele acoperite cu mușchi și pârâiașele cu apă fierbinte ce se scurg în râu, a căror aburi creează atmosferă de poveste!

Image by Jorge Sánchez

bernal
 

San Sebastian Bernal, pueblo magico, este un oraș mic și confortabil. Guvernul mexican a stabilit chiar un program special pentru promovarea unor astfel de „orașe magice” - locuri care sunt puțin cunoscute, dar cu siguranță demne de atenție pentru frumusețea naturii, bogăția culturală, tradițiile, folclor și semnificația istorică.
Bijuteria orașului este Pénia de Bernal - un monolit grandios din Cordillera mexicană, unul dintre cei mai mari monoliți din lume.

san miguel de allende
 

San Miguel de Allende este poate cel mai pitoresc și romantic oraș din statul Guanajuato și din întreaga regiune Bahio. Nu e de mirare că revista „Conde Nast Traveler” pentru 2020 l-a recunoscut drept cel mai frumos orășel din lume. Cu câțiva ani mai devreme, a fost inclusă în proiectul „orașelor magice ale Mexicului”, dar în 2008, străzile pietruite și conacele baroc au intrat pe lista monumentelor UNESCO.

pena-bernal-and-magic-town-robert-mckinstry.jpeg
N2VY7ZUMUII6TNXUAMZVMUBNZY1.jpeg
Image by Z S
✓ Zborul tur-retur Chișinău - Mexico - Chișinău
✓ Două zboruri interne
✓ Cazarea în hotele de 3-5 stele
✓ Bagaj de cală 23kg și de mână 8kg
✓ Chiria mașinilor
✓ Toate cheltuielile legate de mașină (toll, benzină)
✓ Activitățile conform programului și intrarea în atracțiile turistice
✓ Asigurarea medicală COVID-19
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

prețul include

Image by Ian Keefe

- Cheltuielile legate de alimentare
- Cheltuieli personale
- Testul COVID-19  (la necesitate)

prețul nu include

wego logo orizontal.png
74526003_1418963821606357_80338838335248
bottom of page