Image by Magdalena Kula Manchee
logo.png

02/12 - 17/12/2020

TANZANIA

ELEFANTI, ZEBRE SI OCEAN AZURIU

16 ZILE
7 LOCURI

Anul 2020 ne-a lăsat fără mare alegere atunci când vorbim despre destinatii pentru călătorii. Turcia a devenit directia principală a călătoriilor din vară, iar Grecia sau Croatia au devenit destinatii exotice. Despre călătorii pe alte continente nici vorbă. Dar iată că mai este o tară călătoria spre care este exclusă de orice risc - Tanzania!
 Tanzania găzduieste unele dintre cele mai renumite parcuri nationale si atractii naturale de pe întregul continent African, inclusiv maiestuosul Munte Kilimanjaro. Respectiv, cele mai populare activităti în Tanzania si motivul pentru care multi oameni vizitează tara sunt safari-urile si aventurile ce cuprind observatia vietii animalelor în libertate. În călătoria dată, noi vom lăsa în pace vârful African - Kilimanjaro, căci urcarea pe el necesită pregătire fizică cu multe luni înainte. Însă nu vom pleca de aici fără a face safari. Agentia care am selectat-o să ne organizeze expeditia de 4 zile are
nota maximă pe tripadvisor din peste 100 de recenzii
Nici o călătorie în Tanzania nu este completă fără bijuteria sa azurie. Nu departe de tărm, Oceanul Indian cuprinde în apele sale insula Zanzibar! Orasul principal al insulei este Stone Town, situat în interiorul capitalei Zanzibar City. Stone Town este renumit pentru vechiul său fort, propriul său amfiteatru, mai multe moschei, istorica piată a comertului cu sclavi si casa în care s-a născut si crescut legendarul Freddie Mercury. Însă, Zanzibar desigur uimeste în primul rând prin bogătia si frumusetea lumii sale naturale! 

adventure

Tara de destinatie: Tanzania

Perioada:  02/12 - 17/12/2020
Traseul călătoriei: Arusha - Lake Manyara - Ngorongoro Crater - Serengeti - Moshi - Zanzibar
Necesitatea vizei: Cu pasaport moldovenesc - da (50$), cu cel românesc - nu.

Tipul călătoriei: safari, plajă si explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + 7 participanti

Tipul cazării: în safari - lodge, restul cazărilor - hotel
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €25-35 (cu exceptia zilelor în safari)
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare, echipament pentru safari, haine cu mânecele lungi pentru serile reci din safari.


*Covid-19 info: Tanzania se află în lista tărilor cu risc minim de infectare. Pasagerii care ajung în Tanzania nu sunt supusi izolării si la fel la întoarcere în Republica Moldova nu vor fi supusi auto-izolarii.

the route

ZIUA 1-2
Destinația: Chisinău - Istanbul - Kilimanjaro

Cândva oras colonial, acum Arusha s-a transformat într-un oras plin de culoare, devenind capitala turismului Tanzaniei. Printre localnici orasul este numit Dar es Safari, provenind de la denumirea capitalei tării Dar es Salam. Este punctul de plecare către cele mai renumite parcuri si rezervatii nationale: Parcul National Serengeti, Rezervatia Naturală Ngorongoro, Lacul Manyara sau Parcul Tarangire. 

Zborul din Chisinău spre Tanzania durează aproximativ 19 ore, dintre care 8 ore sunt escală la Istanbul. Aeroportul de sosire în Tanzania este Kilimanjaro, ce se află la o distantă de 60 km de orasul Arusha.

Data de 3 decembrie va fi prima noastră zi în Tanzania. O vom petrece într-un tempou lejer, odihnindu-ne după zbor, explorând la pas orasul si la fel vom cunoaste echipa ce ne va insoti pe parcursul întregii noastre aventuri în safari. Ei ne vor introduce în programul pentru următoarele 4 zile si vor răspunde la toate întrebările noastre.

*Pentru doar 20€ extra, este posibilă optiunea zborului din data de 21 noiembrie din Chisinău, pentru a petrece o zi la Istanbul înainte de a lua zborul spre Tanzania.

ZIUA 3
Destinația: Arusha - Lake Manyara

Parcul National Lake Manyara este format din păduri, pajisti si mlastini. Două treimi din parc sunt acoperite de apă, iar Lacul Manyara găzduieste mii de flamingo, în anumite perioade ale anului, precum si alte păsări. Punctul culminant al parcului este populatia mare de elefanti, lei care urcă în copaci si hipopotami, care pot fi observati la o distantă mult mai apropiată decât în alte parcuri. Acest parc găzduieste, de asemenea, cea mai mare concentratie de babuini din lume.

Noi vom porni dimineata din Arusha spre Rezervatia Naturala Lake Manyara, ce se află la o distantă de 125km depărtare. O dată ce vom ajunge, vom petrece toată ziua observând animalele sălbatice.

Cină si cazarea sunt la Lake Manyara Widlife Lodge.

ZIUA 4
Destinația: Lake Manyara - Serengeti NP

Seregenti este, fără îndoială, una dintre cele mai renumite rezervatii din lume si una dintre cele mai populare destinatii pentru safari în Africa.

În limba Maasai, Serengeti înseamnă „câmpii nesfârsite” si este usor de observat de ce parcul a primit acest nume. Pe o suprafata apropiată mărimii Republicii Moldova, pajistile si savanele oferă casă pentru sute de mii de animale. Parcul este cunoscut mai ales pentru turmele sale uriase de animale ierbivore, în special gnu, gazele si zebre, dar e si locul perfect pentru a vedea "The Big Five" - leu, leopard, rinocer, elefant si bivol african. Serengeti este singurul loc din Africa unde încă mai au loc vastele migratii ale animalelor terestre. Începând cu 1981, parcul se află sub egida Patrimoniului UNESCO.

Cina si noaptea o vom petrece la Seronera Wildlife Lodge.

ZIUA 5
Destinația: Serengeti NP - Ngorongoro Crater

Situat între Serengeti si Lake Manyara, zona protejată Ngorongoro găzduieste faimosul crater vulcanic Ngorongoro si este una dintre cele mai populare zone de vizionare a faunei sălbatice din Tanzania. Acest imens crater vulcanic are o sursă permanentă de apă, care atrage mii de animale care rămân în această zonă, renuntând la migratie.

Mii de animale pot fi văzute în interiorul craterului, inclusiv lei, elefanți, rinoceri, gazelele Thomson si bivoli, dar gnu-urile si zebrele reprezintă peste jumătate din numărul de animalele care numesc Craterul Ngorongoro casă.

Hipopotamii marea parte a zilei o petrecut scufundati iar mai aproape spre seară ies să pască iarbă din împrejurimi.

Craterul Ngorongoro este cea mai mare calderă antica intacta din lume, veche de aproape trei milioane de ani. Vulcanul Ngorongoro a fost unul dintre cei mai înalti munti din lume înainte ca acesta să explodeze si să se prăbusească.

Noapte o petrecem la Ngorngoro Wildlife Lodge.

ZIUA 6

Destinația: Ngorongoro - Arusha

După un mic dejun dis-de-dimineată, urcăm în Jeep-uri si ne îndreptăm spre baza craterului. Continuăm să explorăm împrejurimile, să observăm animalele. Tot aici vom lua lunchul în format picnic iar după ne luăm rămas bun de la mama natură si revenim spre Arusha.

ZIUA 7
Destinația: Kikuletwa hot sprins and Materuni

Impresionanta cascadă Materuni este una dintre cele mai înalte din zonă, având o cădere liberă a apei de la o înaltime de 70m. Frumoasa potecă care duce la Cascada Materuni este situată la 2500m deasupra nivelului mării. Pe parcursul drumetiei spre cascadă, vom traversa văi si dealuri acoperite de păduri tropicale tropicale, plantatii de cafea, banane si ferme avocado.

Izvoarele termale din Kikuletwa, cunoscute si sub numele de Chemka Hot Springs, sunt aproape de satul Rundugai si sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din Tanzania pentru relaxare. Iazul mic este înconjurat de palmieri si smochini cu rădăcini întortocheate. Dimineata, maimutele albastre pot fi adesea observate în copaci, în timp ce apa cristalină si turcoaz vă "cheamă" la o baie răcoritoare. Desi sunt numite izvoare termale, apa din Kikuletwa nu este cu adevărat „fierbinte”, ci răcoritoare, deoarece sursa de apă este alimentată chiar de Kilimanjaro.

ZIUA 8-16

Destinația: Zanzibar

După ce ne-am potolit pofta de safari, există doar o singură modalitate de a pune punct acestei călătorii fermecătoare - de a petrece câteva zile pe malul Oceanului, pe plajele care sunt numite unele dintre cele mai frumoase în lume!

Pe insulă nu există lei, elefanți sau girafe. Frumusețea faunei sălbatice din Zanzibar se găseste în mare parte în apele sale, cu niste corali frumosi si spoturi uimitoare pentru snorkelling.

price info

 

Pret: € 3140

Zborul international cu Turkish Airlines
Bagajul de mână si de cală

Zborul intern Kilimanjaro - Zanzibar
✓ Cazarea pe tot parcursul expeditiei*

✓ Excursia de o zi la Materuni si Kikuletwa

✓ Safariul de 4 zile, ce include:
    ▫ cazare în campsite-uri

    ▫ absolut toate mesele
    ▫ taxa de intrare în parcurile nationale
    ▫ transportul cu ghid si sofer

✓ Transferurile terestre interne (hotel-aeroport)
✓ Asigurarea medicală
✓ Însotirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:


Mesele care nu sunt incluse în program

Extra plată pentru camera single**

✓ Tips pentru sofer/ghid

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - hotelurile în program vor fi de minim 4 stele
** - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de acelasi sex.

safety

Despre siguranta călătoriei în Tanzania

 

Covid-19: De la începutul verii, Tanzania nu mai declară cazuri noi de îmbolnăvire cu noul virus printre cetătenii săi, această destinatie devenind una dintre cele mai sigure pentru călătorii la ziua de azi. Începând cu 20 iunie, hotarele tării sunt deschise pentru călători! Acum Tanzania se află în lista tărilor cu statutul "Green zone" si la întoarcere din călătorie, nu veti fi plasati în auto-izolare. La momentul actual, detinerea unui test negativ Covid nu este solicitat la aterizare. Însă monitorizăm acest aspect în cazul în care intervin careva modificări.


Vaccinarea: Tanzania solicită vaccinul contra febrei galbene doar pasagerilor care sosesc din zonele unde aceasta există. Asta se face pentru a nu răspândi virusul în tară, căci Tanzania deja de 28 de ani nu mai are cazuri de îmbolnăvire, iar în 2011 a fost exclusă de către OMS din lista tărilor cu risc de infectare. Deci, vaccinul nu este obligatoriu.


Malaria: Contra maleriei vaccin nu există. Există doar un tratament profilactit pe bază de pastile care e nevoie de le administrat până la, în timpul si după călătorie. Acest tratament afectează foarte mult ficatul, de aceea contra malariei mai bine de păzit cu ajutorul spray-ului antitântari. Totusi, din an în an, riscul infectării cu malarie în Tanzania scade mult.
 

Criminalitatea si siguranta: Safariul în Tanzania este considerat unul dintre cele mai sigure în Africa. Cât despre populatia băstinasă, ei au o atitudine destul de prietenoasă fată de călători. Riscul de ciocnire cu un hot este foarte mic. Siguranta în cazul nostru o crează de asemenea faptul că vom fi mereu în grup.

travel

vezi alte călătorii WE GO

white%20boat%20in%20between%20rocky%20mo

THAILAND

DETALII CURÂND

This%20picture%20is%20made%20in%20New%20

NOUA ZEELANDĂ

DETALII CURÂND

Piece%20of%20history_edited.jpg

PERU

DETALII CURÂND

Beyond%20this%20gate%20God%20resides.__P

JAPONIA

DETALII CURÂND

joins us

calatorii 64px.png

cĂLĂTORII

galerie 64px.png

GALERIE

about us 64px.png

DESPRE NOI

contact .png

VIDEO

CONTACTE