top of page
Top
Image by Magdalena Kula Manchee
logo.png

ELEFANȚI, ZEBRE OCEANUL AZURIU DIN ZANZIBAR ȘI GRANDIOSUL

kilimanjaro

datele călătoriei

prețul călătoriei

numărul de locuri

contact

01.02-16.02.2022

2950€

5 disponibile / 8

+373 605 63636

Tanzania găzduiește unele dintre cele mai renumite parcuri naționale și atracții naturale de pe întregul continent African, inclusiv maiestuosul Munte Kilimanjaro. Respectiv, cele mai populare activități în Tanzania și motivul pentru care mulți oameni vizitează țara sunt safari-urile și aventurile ce cuprind observația vietii animalelor în libertate. În călătoria dată, noi vom lăsa în pace vârful African - Kilimanjaro, căci urcarea pe el necesită pregătire fizică cu măcar câteva luni înainte. Însă nu vom pleca de aici fără a face safari. Agenția care am selectat-o să ne organizeze expediția de 4 zile are nota maximă pe tripadvisor din peste 100 de recenzii! 
Nici o călătorie în Tanzania nu este completă fără bijuteria sa azurie. Nu departe de țărm, Oceanul Indian cuprinde în apele sale insula Zanzibar! Orașul principal al insulei este Stone Town, situat în interiorul capitalei Zanzibar City. Stone Town este renumit pentru vechiul său fort, propriul său amfiteatru, mai multe moschei, istorica piață a comerțului cu sclavi si casa în care s-a născut și crescut legendarul Freddie Mercury. Însă, Zanzibar desigur uimește în primul rând prin bogăția și frumusețea lumii sale naturale! 

adventure

Tourist%20Safari%20Ride_edited.jpg

Tara de destinatie: Tanzania

Perioada:  01/02 - 16/02/2021
Traseul călătoriei: Arusha - Lake Manyara - Ngorongoro Crater - Serengeti - Moshi - Zanzibar
Necesitatea vizei: Cu pasaport moldovenesc - da (50$), cu cel românesc - nu.

Tipul călătoriei: safari, plajă si explorare

Numărul de persoane în grup: team leader + 7 participanti

Tipul cazării: în safari - lodge, restul cazărilor - hotel
Cheltuielile zilnice pentru mâncare: aproximativ €25-35 (cu exceptia zilelor în safari)
Echipament necesar: haine de plajă, haine confortabile pentru plimbare, echipament pentru safari, haine cu mânecele lungi pentru serile reci din safari.

 

Image by redcharlie

Pașaport pentru călătorie: moldovenesc sau românesc (UE)
Vaccin: nu este obligatoriu, doar test PCR efectuat cu 96 ore înainte

Tipul călătoriei: explorarea orașelor (Lima, Arequipa, Cusco), trekking (Salkantay Trek 3z/2n), gastronomie, istorie și minuni ale lumii (Machu Picchu)

Tip transport intern: transport terestru privat și autobuse de rută (foarte confortabile), un zbor intern.

Numărul de persoane în grup: team leader + maxim 9 participanți

Tipul cazării: hotel 3-5 stele, în trekking vom dormi în cort 2 nopți.

Buget personal pentru călătorie: minim €600.

Echipament necesar:  Călătoria va decurge în diferite zone climaterice. În Lima, Paracas, Ica - temperatura este peste 30 grade ziua, 20 noaptea. Pe parcurs vom urca tot mai sus, spre 3000m altitudine. Ziua mai este confortabil cu mâneca scurtă, seara e nevoie de haine calde (Arequipa, Puno, Cusco). Pentru drumeția spre Machu Picchu aveți nevoie: încălțăminte de hiking, underwear thermal, căciulă, mănuși, scurtă și pantaloni impermiabile sau poncho calitativ, scurtă călduroasă, tare bine ajută hiking sticks. Lista completă a hainelor și echipamentului necesar pentru călătorie îl discutăm în etapa a doua a pregătirii pentru călătorie, după ce cumpărăm biletele.

informație despre călătorie

the route

Turkish-Airlines-Economy-Class20191121_2

ZIUA 1-2
Destinația: Chisinău - Istanbul - Dar es Salaam

Cândva oraș colonial, acum Arusha s-a transformat într-un oraș plin de culoare, devenind capitala turismului Tanzaniei. Printre localnici orașul este numit Dar es Safari, provenind de la denumirea capitalei țării Dar es Salam. Este punctul de plecare către cele mai renumite parcuri și rezervații naționale: Parcul Național Serengeti, Rezervația Naturală Ngorongoro, Lacul Manyara sau Parcul Tarangire. 

Traseul nostru din Chișinău spre Arusha va trece inclusiv pe teritoriul țării vecine - Kenya, a cărei capitală Nairobi se află la doar 4 ore distanță cu mașina de la Arusha, comparativ cu 10 ore de la Dar es Salaam, capitala Tanzaniei.

Data de 21 noiembrie va fi prima noastră zi în Tanzania. O vom petrece într-un temp lejer, odihnindu-ne după zbor și transfer, explorând la pas orașul și la fel vom cunoaște echipa ce ne va însoți pe parcursul întregii noastre aventuri în safari. Ei ne vor introduce în programul pentru următoarele 4 zile și vor răspunde la toate întrebările noastre.

ZIUA 3
Destinația: Arusha - Lake Manyara

Parcul Național Lake Manyara este format din păduri, pajiști și mlaștini. Două treimi din parc sunt acoperite de apă, iar Lacul Manyara găzduiește mii de flamingo, în anumite perioade ale anului, precum și alte păsări. Punctul culminant al parcului este populația mare de elefanți, lei care urcă în copaci și hipopotami, care pot fi observați la o distantă mult mai apropiată decât în alte parcuri. Acest parc găzduiește, de asemenea, cea mai mare concentrație de babuini din lume.

Noi vom porni dimineața din Arusha spre Rezervația Naturală Lake Manyara, ce se află la o distanță de 125km depărtare. O dată ce vom ajunge, vom petrece toată ziua observând animalele sălbatice.

Image by Ben Spoelhof
Image by Jason Zhao

ZIUA 4
Destinația: Lake Manyara - Serengeti NP

Seregenti este, fără îndoială, una dintre cele mai renumite rezervații din lume și una dintre cele mai populare destinații pentru safari în Africa.

În limba Maasai, Serengeti înseamnă „câmpii nesfârșite” si este ușor de observat de ce parcul a primit acest nume. Pe o suprafață apropiată mărimii Republicii Moldova, pajiștile si savanele oferă casă pentru sute de mii de animale. Parcul este cunoscut mai ales pentru turmele sale uriașe de animale ierbivore, în special gnu, gazele și zebre, iar e și locul perfect pentru a vedea "The Big Five" - leu, leopard, rinocer, elefant și bivol african. Serengeti este singurul loc din Africa unde încă mai au loc vastele migrații ale animalelor terestre. Începând cu 1981, parcul se află sub egida Patrimoniului UNESCO.

ZIUA 5
Destinația: Serengeti NP - Ngorongoro Crater

Situat între Serengeti și Lake Manyara, zona protejată Ngorongoro găzduiește faimosul crater vulcanic Ngorongoro și este una dintre cele mai populare zone de vizionare a faunei sălbatice din Tanzania. Acest imens crater vulcanic are o sursă permanentă de apă, care atrage mii de animale care rămân în această zonă, renunțând la migrație.

Mii de animale pot fi văzute în interiorul craterului, inclusiv lei, elefanți, rinoceri, gazelele Thomson și bivoli, dar gnu-urile și zebrele reprezintă peste jumătate din numărul de animalele care numesc Craterul Ngorongoro casă.

Hipopotamii marea parte a zilei o petrec scufundați iar mai aproape spre seară ies să pască iarbă din împrejurimi.

Craterul Ngorongoro este cea mai mare calderă antică intacta din lume, veche de aproape trei milioane de ani. Vulcanul Ngorongoro a fost unul dintre cei mai înalți munți din lume înainte ca acesta să explodeze și să se prăbușească.

Image by Matthew Spiteri
Image by Coffee Shops Athens

ZIUA 6

Destinația: Ngorongoro - Arusha

După mic dejun dis-de-dimineață, urcăm în Jeep-uri și ne îndreptăm spre baza craterului. Continuăm să explorăm împrejurimile, să observăm animalele. Tot aici vom lua lunchul în format picnic iar după ne luăm rămas bun de la mama natură și revenim în Arusha.

ZIUA 7
Destinația: Kikuletwa hot sprins and Materuni

Impresionanta cascadă Materuni este una dintre cele mai înalte din zonă, având o cădere liberă a apei de la o înălțime de 70m. Frumoasa potecă care duce la Cascada Materuni este situată la 2500m deasupra nivelului mării. Pe parcursul drumeției spre cascadă, vom traversa văi și dealuri acoperite de păduri tropicale tropicale, plantații de cafea, banane și ferme avocado.

Izvoarele termale din Kikuletwa, cunoscute și sub numele de Chemka Hot Springs, sunt aproape de satul Rundugai și sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din Tanzania pentru relaxare. Iazul mic este înconjurat de palmieri și smochini cu rădăcini întortocheate. Dimineața, maimuțele albastre pot fi adesea observate în copaci, în timp ce apa cristalină și turcoaz vă "cheamă" la o baie răcoritoare. Deși sunt numite izvoare termale, apa din Kikuletwa nu este cu adevărat „fierbinte”, ci răcoritoare, deoarece sursa de apă este alimentată chiar de Kilimanjaro.

36889013822_efc62f547d_b_edited.jpg
Image by Andre Abreu

ZIUA 8-14

Destinația: Zanzibar

După ce ne-am potolit pofta de safari, există doar o singură modalitate de a pune punct acestei călătorii fermecătoare - de a petrece câteva zile pe malul Oceanului, pe plajele care sunt numite unele dintre cele mai frumoase în lume!

Pe insulă nu există lei, elefanți sau girafe. Frumusețea faunei sălbatice din Zanzibar se găsește în mare parte în apele sale, cu niște corali frumoși și spoturi uimitoare pentru snorkelling.

Image by Humphrey Muleba

price info

Pret

Preț: € 3200

✓ Zborul internațional cu Turkish Airlines
✓ Transferul Nairobi - Arusha
✓ Bagajul de mână si de cală

Zborul intern Kilimanjaro - Zanzibar
✓ Cazarea pe tot parcursul expediției*

✓ Excursia de o zi la Materuni și Kikuletwa
✓ Safariul de 4 zile, ce include:
    ▫ cazare în campsite-uri

    ▫ absolut toate mesele
    ▫ taxa de intrare în parcurile naționale
    ▫ transportul cu ghid și șofer

✓ Transferurile terestre interne (hotel-aeroport)
✓ Asigurarea medicală
✓ Însoțirea grupului de către Team Leader

Nu este inclus:

- Mesele care nu sunt incluse în program
- Extra plată pentru camera single**
- Tips pentru șofer/ghid

Pentru a rezerva loc în grup, este nevoie de a plati avans în mărime de 50%. Restul sumei se achită cu o săptămână înainte de data plecării.

* - hotelurile în program vor fi de minim 4 stele
** - pretul este prevăzut per persoană într-o cameră dublă. Persoanele care merg singure, vor fi cazate într-o cameră cu altă persoană de acelasi sex.

safety

Lion_edited.jpg

Despre siguranta călătoriei în Tanzania

 

Covid-19: De la începutul verii, Tanzania nu mai declară cazuri noi de îmbolnăvire cu noul virus printre cetătenii săi, această destinatie devenind una dintre cele mai sigure pentru călătorii la ziua de azi. Începând cu 20 iunie, hotarele tării sunt deschise pentru călători! Acum Tanzania se află în lista tărilor cu statutul "Green zone" si la întoarcere din călătorie, nu veti fi plasati în auto-izolare. La momentul actual, detinerea unui test negativ Covid nu este solicitat la aterizare. Însă monitorizăm acest aspect în cazul în care intervin careva modificări.


Vaccinarea: Tanzania solicită vaccinul contra febrei galbene doar pasagerilor care sosesc din zonele unde aceasta există. Asta se face pentru a nu răspândi virusul în tară, căci Tanzania deja de 28 de ani nu mai are cazuri de îmbolnăvire, iar în 2011 a fost exclusă de către OMS din lista tărilor cu risc de infectare. Deci, vaccinul nu este obligatoriu.


Malaria: Contra maleriei vaccin nu există. Există doar un tratament profilactit pe bază de pastile care e nevoie de le administrat până la, în timpul si după călătorie. Acest tratament afectează foarte mult ficatul, de aceea contra malariei mai bine de păzit cu ajutorul spray-ului antitântari. Totusi, din an în an, riscul infectării cu malarie în Tanzania scade mult.
 

Criminalitatea si siguranta: Safariul în Tanzania este considerat unul dintre cele mai sigure în Africa. Cât despre populatia băstinasă, ei au o atitudine destul de prietenoasă fată de călători. Riscul de ciocnire cu un hot este foarte mic. Siguranta în cazul nostru o crează de asemenea faptul că vom fi mereu în grup.

travel

vezi alte călătorii WE GO

white%20boat%20in%20between%20rocky%20mo

THAILAND

DETALII CURÂND

This%20picture%20is%20made%20in%20New%20

NOUA ZEELANDĂ

DETALII CURÂND

Piece%20of%20history_edited.jpg

PERU

DETALII CURÂND

Beyond%20this%20gate%20God%20resides.__P

JAPONIA

DETALII CURÂND

joins us

wego logo orizontal.png
bottom of page